Завршен зимски одмор за фудбалере прволигаша Фамоса: Отишао једино Рончевић

Дарко Пашагић
Завршен зимски одмор за фудбалере прволигаша Фамоса: Отишао једино Рончевић

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Под диригентском палицом шефа стручног штаба Дарка Војводића најпријатније изненађење првог дијела прволигашке сезоне Републике Српске, Фамос, започео је припреме за други дио сезоне у којем је циљ да се задржи пласман у горњем дијелу табеле.

“Мотористи” су у првом дијелу шампионата заузели високо четврто мјесто и тако направили сјајну увертиру за прољећне окршаје.

- Показали смо јесенас да се добар рад и труд увијек исплате. Почели смо с припремама нешто касније од осталих ривала, али и поред тога имамо доста времена да се уиграмо и потпуно спремно дочекамо наставак сезоне - нагласио је Војводић.

У току зимске паузе екипу је једино напустио голман Игор Рончевић, који је прешао у редове федералног прволигаша Ступчанице.

- Његов одлазак у други клуб и то уз обештећење најбољи је показатељ да смо добро и исправно радили. Било је у паузи интересовања за још неке наше фудбалере, попут Огњена Стјепановића, Алонса Пирта, Франка Абрега, младог Дарка Хркала, али је мој став и челних људи клуба био да они и даље остану наши чланови. Осим што нам је жеља да се у наставку сезоне задржимо у горњем дијелу табеле, већ размишљамо и о наредном првенству. Као што је познато доћи ће до реорганизације такмичења, односно смањења лиге и зато нам је циљ да задржимо већину садашњих играча и тај наредни шампионат дочекамо потпуно спремни за сва искушења која нас очекују - истакао је Војводић.

Фамос ће комплетне припреме обавити на свом терену у Источној Илиџи, док ће припремне утакмице играти у околним мјестима у којима постоје терени са вјештачком травом.

- Искрен да будем не размишљам пуно о контролним сусретима, јер смо се јесенас добро уиграли. Желио бих да падне још мало више снијега да припреме буду можда и мало напорније, јер ми је једино важно да играчи у наставак сезоне уђу потпуно физички спремни - наставио је Војводић.

Не очекује да ће у наставак сезоне “мотористи” ући са пуно нових фудбалера.

- У овом тренутку нам је приоритет да појачамо конкуренцију међу стативама, јер сада имамо само једног искусног голмана Александра Терзића. Можда евентуално буде још један или два нова фудбалера, а ако се то деси сигурно ће бити ријеч о провјереном и искусном играчу са којим сам имао већ прилику да радим или да га боље упознам - додао је Војводић.

На прозивци 20 играча

На прозивци фудбалера Фамоса, којом су званично почеле припреме за други дио сезоне било је присутно 20 фудбалера.

- Недостајала су три оправдано одсутна играча. Аргентинцу Франку Абрегу и Американцу Алонсу Пирту смо због одласка кући дали још дан вољно, као и Дејану Бјелошу због личних обавеза. Од њих тројице очекујем да се већ данас прикључе тренинзима - нагласио је шеф стручног штаба Фамоса Дарко Војводић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана