Завршен Божићни турнир у футсалу “Источно Ново Сарајево 2023”: Перла шампион на и ван терена!

Дејан Кондић
Завршен Божићни турнир у футсалу “Источно Ново Сарајево 2023”: Перла шампион на и ван терена!

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Екипа Ресторана Перла освајач је овогодишњег Божићног турнира у футсалу “Источно Ново Сарајево 2023”.

Екипа из Источног Сарајева, коју су чинили футсалери из Србије, је у великом финалу у сјајном мечу савладала је Зам МЦ 2:1 и заслужено је освојила овогодишњи турнир.

Била је ово утакмица фантастичног темпа, а оно што је било још посебније је да су у тој великој борби екипе направиле само један кумулативни прекршај. Повео је тим Зам МЦ у 11. минуту преко Јосипа Билића. Ресторан Перла је осам минута касније стигао до изједначења. Давор Поповић је сјајно реаговао након једног корнера који је извео Марко Перић. У наставку сусрета готово пресликана утакмица из првог полувремена, а Ресторан Перла је поготком Павла Пешића у 31. минуту утакмице дошао до потпуног преокрета и побједничког пехара, али и чека на 14.000 КМ.

По завршетку утакмице момци из Ресторана Перла показали су велику хуманост. Комплетну награду прослиједили су за лијечење Милоша Божовића и Горана Симића - Пицуле. Двораном се тада проломило:”Дај гол Пицула”, а ни легендарни фудбалер није могао сакрити емоције и сузе након овог геста момака из шампионског састава.

Најбољи играч турнира је Давор Поповић из побједничког тима. Најбољи голман турнира је Амер Шарић који је од прве до посљедње утакмице на турниру био чудесан на голу Зам МЦ, а његов саиграч Анес Џафо је са седам погодака најбољи стријелац турнира.

У победничком тиму нису крили одушевљење након што су дошли до првог мјеста. По њима организација и квалитет турнира су били изнад очекивања.

- Ово је нама друга година заредом да смо овде. Утисци су фантастични. Један од најбољих турнира у региону. Срећан сам што учествујемо и што је толико квалитетних играча овдје на једном месту. Публика је феноменална, а организација фантастична. Сјајна утакмица. Све је било за десетку. Зам је одлична екипа, али ми смо показали да смо бар за нијансу бољи тим. Част је бити дио ове приче и надам се да ћемо наредне године успјети да одбранимо трофеј - рекао је Марко Перић, члан победничке екипе. 

У идеалној петорци турнира поред најбољег Шарића и Поповића нашли су се и Едис Мршо, те Никола Рнић.

Предигра

Као предигра сениорима двије ревијалне утакмице одиграли су Танго и Темпо, дјечаци рођени 2015. и 2017. годиште. У старијој генерацији Танго је однио побједу 2:0, а оба гола постигао је Лазар Пандуревић. Код дјечака рођених 2017. године и млађих велики дерби је завршио без побједника, 0:0, а послије бољег извођења пенала утакмицу је добила екипа Темпа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана