Затворен Олимпијски стадион у Атини због нестабилног крова

Срна
Foto: X (Твитер)

АТИНА- Грчке власти затвориле су Олимпијски стадион у Атини због забринутости за стабилност његове челичне куполе.

Стадион са 70.000 мјеста, изграђен за Олимпијске игре 2004. године, домаћин је великих спортских догађаја током цијеле године, укључујући УЕФА Лигу шампиона, као и распродатих концерата.

Љетос је на њему одржан концерт групе "Ганз енд роузис".

Званичници стадиона рекли су да ће све активности бити заустављене на неодређено вријеме након што је студија показала да кров стадиона, као и кров једине бициклистичке стазе у земљи у близини, "не задовољавају законски дозвољени ниво статичке адекватности".

Обје локације налазе се Олимпијском атлетском центру Атине, највећем спортском комплексу у Грчкој, који се простире на 250 хектара, који је био домаћин Игара 2004, али је од тада пропадао.

Фудбалски клуб "Панатинаикос" користио је овај стадион за домаће утакмице у сезони 2023-24, а прошлог мјесеца је играо против шпанског "Виљареала".

Након састанка са спортским званичницима, укључујући Грчки олимпијски комитет, министар спорта Јанис Вруцис рекао је да је одлука о затварању објеката "болна" и да се улажу напори да се пронађе најбоље рјешење за мјесто на којем "куца срце грчког спорта".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана