Закањијево указање избацило Хрвате

Дејан Кондић
Закањијево указање избацило Хрвате

ЛАЈПЦИГ - Хрватска није успјела. Изабраници Златка Далића водили су до саме завршнице са 1:0 у 3. колу и имали прилику да оду у осмину финала Европског првенства. Међутим, у 98. минуту указао се Матија Закањи и закуцао за коначних 1:1.

У првом дијелу, прва је запријетила Хрватска преко Луке Сучића, чији је одличан ударац са скоро 25 метара, у петом минуту, одлично одбранио Ђиђи Донарума.

Узвратили су Италијани преко Маура Ретегија у 21 и Алесандра Бастонија у 27. минуту.

У првој ситуацији лопта је прошла тик поред десне стативе, док је шест минута касније фантастично одбранио Доминик Ливаковић. Лудило је наступило у другом полувремену.

Дани Макели је, након погледаног снимка показао на бијелу тачку за Хрватску. Давиде Фратези је играо руком након ударца Андреја Крамарића.

Играо се 53. минут. Минут касније Лука Модрић је катастрофално лоше шутирао и Донарума је успио да му одбрани пенал. Капитен Хрватске искупио се већ у сљедећој акцији.

Сјајно је центрирао Сучић, Анте Будимир је први пробао, али га је Донарума зауставио, но одбитак је завршио право код Модрића који је погодио за 1:0. Са 38 година и 289 дана, Лука је најстарији стријелац у историји континенталних шампионата!

Италија је успјела доћи до друге позиције и осмине финала, а Хрвати су прави трагичари овог ЕУРА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана