Вуле Тривуновић, тренер Рудар Приједора, за “Глас”: Медулин оправдао сва очекивања

Дарко Пашагић
Вуле Тривуновић, тренер Рудар Приједора, за “Глас”: Медулин оправдао сва очекивања

ПРИЈЕДОР - Шеф стручног штаба Рудар Приједора Вуле Тривуновић послије припрема у Хрватској за “Глас Српске” је изјавио да је одлазак у Медулин испунио сва очекивања.

За то вријеме његови изабраници наступили су на “Медулин купу 2024”, на којем су у конкуренцији осам екипа заузели четврто мјесто.

- Ових 12 дана боравка у Медулину, гдје смо имали идеалне услове за тренирање, али и реномиране противнике у контролним утакмицама, били су пун погодак и прави залет за наставак сезоне. Вријеме нам је ишло на руку, повреде су нас мимоишле и то је оно што сваки тренер може да пожели у припремном периоду - рекао је Тривуновић.

Одигране су и четири контролне утакмице. “Рудари” су прво поражени од јесењег шампиона Прве лиге Хрватске, екипе Зрињски Осјечко са 0:1, потом су ремизирали са нижелигашем Уљаником из Пуле (0:0), да би  у трећем мечу у групи савладали српсколигаша Прву искру Барич. На крају су у мечу за треће мјесто поражени од македонског прволигаша Работничког из Скопља са 0:1.

- Турнир је стварно оправдао очекивања и на њему је било доста јаких екипа. Једна од њих је и наш посљедњи ривал Работнички, са којим смо се добро држали већи дио утакмице, иако смо у раној фази остали са играчем мање послије искључења Алмира Бекића. На крају смо примили погодак послије прекида и лоше реакције наших фудбалера. Све у свему могу да будем задовољан како смо играли - наставио је Тривуновић.

Послије дана одмора по повратку у Приједор фудбалери настављају са нормалним радом.

- Већ за викенд нас очекује дуел против Слободе из Мркоњић Града, гдје ћу мало миксати екипу, а 17. фебруара играмо са Борцем из Козарске Дубице. За 21. фебруар планиран је меч у Мађарској против Ђера, а онда би три дана касније требало да имамо и генералну провјеру. Да ли ћемо је играти, још ћемо видјети, јер постоји могућност да баш тај дуел са Ђером уједно буде и генералка - рекао је Тривуновић.

Крај првог дијела шампионата “рудари” су дочекали на трећем мјесту са седам бодова мање од водећег Радника и четири мање од Лакташа.

- По мом мишљењу ове двије екипе уз нас су једини кандидати за титулу и повратак међу премијерлигаше. Свјесни смо да смо у овом тренутку у најлошијој позицији, али ћемо се борити док има наде. Ако и не успијемо, циљ нам је да направимо костур екипе за наредну сезону и да онда нападнемо прво мјесто - додао је Тривуновић.

Кесић

Све навијаче Рудар Приједора радује да је послије дуже паузе са радом почео и нападач Един Кесић.

- Не треба трошити ријечи о његовим квалитетима. Због обновљене повреде је стварно био дуго ван строја, зато нећемо журити са његовим повратком, али очекујем да га ускоро видим на терену - нагласио је Тривуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана