Вуле Тривуновић, шеф стручног штаба Рудар Приједора, за “Глас”: Не одустајемо од трке за прво мјесто

Дарко Пашагић
Вуле Тривуновић, шеф стручног штаба Рудар Приједора, за “Глас”: Не одустајемо од трке за прво мјесто

ПРИЈЕДОР - Шеф стручног штаба Рудар Приједора Вуле Тривуновић нагласио је за “Глас Српске” да је седам бодова мање у односу на Радник огроман заостатак, али да ће на прољеће заједно с екипом учинити све да се тај минус надокнади.

Послије 17 одиграних кола Приједорчани се налазе на трећој позицији с 32 бода седам мање у односу на Бијељинце и четири у односу на другопласиране Лакташе.

- Управа клуба пред почетак сезоне је истакла да је приоритет освајање првог мјеста и повратак у Премијер лигу. Иако заостајемо за водећим двојцем борићемо се до краја - нагласио је Тривуновић.

Овај млади стручњак екипу је преузео након десетог кола послије помало неочекиваног одласка српског тренера Бојана Круља.

- Прије мене је на клупи сједио квалитетан тренер, али не треба заборавити да је можда нешто лакши распоред прикривао недостатке које је екипа имала. Мене је сачекао тежи распоред и у дуелима с тим много јачим екипама могло се видјети шта недостаје - истакао је Тривуновић.

Свима је јасно да треће мјесто не задовољава амбиције ни управе, али ни стручног штаба и играча.

- Већ смо разговарали на ту тему и договорено је да се не одустаје од борбе с Радником и Лакташима. Свјесни смо да се ради о двије веома квалитетне екипе, али наш је циљ да током зимске паузе направимо селекцију екипе и да покушамо да доведемо неколико квалитетних појачања. Свјесни смо да ће то бити веома тешко, јер у зимском прелазном року тржиште је слабије него љети, али се ипак надам да ћемо направити добар посао. Већ је неколико фудбалера најавило да ће вјероватно напустити наше редове и потражити нову средину, а зависно од броја одлазака зависиће и број новајлија. Приоритет ће нам бити играчи у офанзивној линији - наставио је Тривуновић.

Приликом доласка у редове Рудар Приједора с управом клуба је договорио сарадњу до краја сезоне.

- Иако можда резултати нису били очекивани откако сам преузео екипу добио сам безрезервну подршку свих у клубу. Желио бих да им захвалим на повјерењу, а моје је да учиним све да у другом дијелу сезоне будемо знатно бољи и оправдамо очекивања свих Приједорчана. Надам се да то неће бити празне ријечи и да ћемо се на крају сезоне радовати освајању титуле и повратку у премијерлигашко друштво у којем Рудар Приједор по свим параметрима и припада - додао је Тривуновић.

Припреме

Фудбалери Рудар Приједора већ се налазе на одмору, а према ријечима шефа стручног штаба Вулета Тривуновића, почетак припрема заказан је за 15. јануар.

- Пошто се првенство наставља првог викенда у марту имаћемо сасвим довољно времена да се уиграмо, али и да евентуално нова појачања прихвате начин рада - нагласио је Тривуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана