Вуковић кандидат за тренера године у Пољској

Д.Д.
Вуковић кандидат за тренера године у Пољској

ГЉИВИЦЕ – Бањалучанин Александар Вуковић је у конкуренцији за тренера године у фудбалском првенству Пољске након сјајних резултата које постиже са екипом Пјаст у текућој сезони.

Сјајни млади стручњак је у априлу добио признање за тренера мјесеца у Екстракласи, а његов тим је освојио чак 13 бодова из пет мечева. Долазак Вуковића препородио је тим. Наиме, у тренутку када је преузео екипу Пјаст Гљивице клуб је био у опасној зони и пријетило му је испадање. Били су на 16. позицији.

Међутим Вуковић је сјајним радом и енергијом довео екипу до пете позиције и борбе за излазак у Европу. Посљедњи пораз бањалучки тренер је доживио 19.фебурара од свог бившег клуба Легије а након тога је у 11 мечева остварио девет побједа уз два ремија а на чак седам мечева његова екипа је сачувала своју мрежу

Вуковић је у конкуренцији за награду тренер године у Пољској гдје ће му највећи ривали бити тренер новог шампиона Ракова Марек Папшун, и Коста Руњајић који предводи Легију. У преостала два кола Пјаст гостује Варти у Познању, а потом дочекује Лехију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана