Вучић: Звезда платила порез, Партизан у веома лошем стању

Танјуг
Вучић: Звезда платила порез, Партизан у веома лошем стању

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је фудбалски клуб Црвена Звезда платио порез од 7,3 милиона евра, а да је фудбалски клуб Партизан у веома лошем стању и да дугови за порез тог клуба износе много више од тога.

-Партизан је у веома лошем стању, а надам се да ће прихватити помоћ да се сагледа стање њихових финансија и да видимо како можемо да помогнемо и знањем, да се фискално консолидује тај клуб, јер је у веома, веома тешкој ситуацији. Десетине и десетина милиона евра су дугови и према држави чак - рекао је Вучић за ТВ Прва.

Он је нагласио да нема толерисања и да је држава спремна да помогне, али је подсјетио да је помогла недавно и за лиценцу.

-Ту нема толерисања, али смо спремни да и знањем као што смо финансијски помогли и за лиценцу и на друге начине помогнемо фудбалском клубу Партизан, јер је у веома, веома тешкој ситуацији -рекао је Вучић.

Што се кошарке тиче, додао је Вучић, Црвена Звезда дугује негдје око 1,5 милион за порез, Партизан дугује око 7,2 милиона.

-Захвалан сам због једне ствари за коју мислим да је добра што се појавила у јавности, да порез мора да буде плаћен и да се помогне, држава ту да прашта неће ни Звезди ни Партизану и могу да се дуре колико хоће - рекао је он и истакао да ту праштања нема ни за једне ни за друге.

Он је рекао и да је задовољан што је видио да су почели да скупљају новац.

-Очекујем да сутра 500.000 Мијаиловић уплати у државну касу и да тако сукцесивно уплаћује по 500.000 док не уплати свих седам милиона или нешто јаче од седам милиона, било би важно, а то се односи и на Црвену Звезду, то очекујем исто - рекао је синоћ предсједник Србије.

Он је истакао да жели успјех и много очекује од Патизана у Евролиги, и нагласио да је то веома важно за државу Србију.                                                                                               

  -Као што много тога очекујем од Црвене Звезде у фудбалу. Мислим да спремају велика појачања и у тренерском и у стручном и фудбалском смислу, играју Лигу шампиона. То су два најелитнија такмичења. Партизан је ушао у најбољих осам, верујем да Звезда следеће године може у најбољих 16 да уђе у фудбалу - рекао је председник.

Вучић је рекао да жели да похвали три клуба који веома добро напредују, два приватна и један државни.

-Жомбољ изванредан посао ради у ТСЦ-у у Бачкој Тополи и у смислу односа према држави - недуговања и улагања. Чукарички такође, Војводина која није приватни клуб захваљујући једном приватнику, наравно мањој и много мањој подршци државе него што је за Звезду и Партизан, све дугове плаћа. Све, и то видите, не можете да зауставите та три тима напредују и пред њима је будућност - рекао је предсjедник Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана