Вучић: Навијаћу за Мароко против Хрватске, то су наша браћа која нису признала Косово

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић одговарао је на питање новинара за кога ће навијати у завршници Свјетског првенства те се посебно дотакао односа с Мароком.

Финалним дуелом између Аргентине и Француске који се игра у недјељу биће спуштена завјеса на турнир у Катару, а сутра ће у утакмици за треће мјесто играти Хрватска и Мароко.
"Не знам за кога ћу навијати у финалу, али знам за кога ћу навијати у утакмици за треће мјесто. За Мароко! То су наша права браћа која никад неће признати независно Косово. Они имају проблем са Западном Сахаром. Сад ћете ми рећи да цијели Нови Пазар навија за Мароко, а ја требам рећи да нећу навијати за њих јер су муслимани? Па они су наша браћа, пријатељи", рекао је Вучић током гостовања на РТС.

Открио је и како за Хрватску није навијао ни у полуфиналу.

"Поштујем све. Идите у Хрватску на море, ја нећу. Навијајте за Хрватску, има вас колико, 11, 12 oдсто, ја нећу. Честитам вам на изванредном успјеху. Навијао сам и за Аргентину у полуфиналу, а и за све друге да вам будем искрен. Тако ће бити и убудуће и нико ми то неће забранити те ћу увијек говорити слободно", поручио је Вучић.

Хрватска и Мароко су већ играли у Катару отворивши такмичење у групи Ф те одигравши утакмицу без погодака, а нови дуел имаће сутра у 16:00 сати. У исто вријеме, дан касније, Аргентина и Француска ће играти велико финале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана