Вратио се Врањеш

Дарко Пашагић
Вратио се Врањеш

БАЊАЛУКА – Искусни офанзивни везни фудбалер Стојан Врањеш трећи пут у каријери се вратио на Градски стадион и у наредној сезони требало би да буде ударна игла екипе Винка Мариновића, којој је циљ да на домаћој сцени стигне до титуле првака БиХ.

Врањеш, који је рођен 11. октобра 1986. године, каријеру је започео у Борцу, а потом као веома млад играч отишао у Хрватску, гдје је наступао за Дуго Село и Загреб. Послије годину и по у љето 2005. године вратио се први пут у Борац, гдје је играо наредне четири и по године. Фудбалски пут потом га је одвео у румунски Пандури, затим у Клуж, те у Војводину. Играо је потом у Пољској, за Лехију Гдањску, Легију Варшава и Пјаст Гљивице, да би у јануар 2018. године постао члан сарајевског Жељезничара, који је напустио послије 12 мјесеци и други пут се вратио међу “црвено-плаве”.

Ту је био све до новембра 2021. године када је услиједио позив из Индонезије, гдје је наредних 10 мјесеци био члан Башундара Кингса, а онда се у септембру прошле године обрео на “Тушњу” и до краја прошле сезоне бранио боје тузланске Слободе.

- Пресрећан сам због повратак у клуб који је за мене друга кућа. Кад год закорачим на Градски стадион, кад год обучем дрес Борца, у мени се пробуди нека емоција коју не могу да опишем. То човјек може само да доживи, да осјети. Радујем се новом изазову и као увијек до сада желим да дам све од себе за клуб и за мој град - рекао је Врањеш.

Сигурно је да ће његовим доласком клуб из Платонове добити на убојитости, јер је у свом посљедњем мандату у Борцу Врањеш био двије сезоне заредом најбољи стријелац клуба. Уз то његов ауторитет на терену и у свлачионици сигурно ће у многоме помоћи екипи Борца да у наредном шампионату оствари циљеве.

Врањеш је 14. појачање Борца у овом пролазном року. Прије њега “црвено-плави дрес задужили су: Ђанфранко Пења, Милан Макарић, Слободан Ђекић, Рослан Барски, Ранко Јокић, Немања Михајловић, Макс Јурај Ћелић, Василије Терзић, Дамир Хреља, Зоран Квржић, Стефан Фићовић, Хосе Рикардо Кортес и Себастијан Ерера.

Реми са Војводином

Фудбалери Борца у генералној провјери пред старт на европској сцени играли су против Војводине у Новом Саду неријешено, 1:1. “Лале” су повеле у 54. минуту голом Николе Чимића, а изједначио је његов имењак Пејовић у 90. минуту.

- Ово је била добра провјера. У првом дијелу сусрета играли смо веома добро, али нисмо успјели да искористимо прилике. У наставку сусрета утакмица се отворила и Војводина је дошла до предности, а потом имала и шансу за нешто више. И ми смо имали три прилике које нисмо реализовали, али смо на крају дошли до ремија. Видјели смо гдје и на чему треба да радимо и остаје нам још ових неколико дана да грешке отклонимо - нагласио је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана