Врањеш вјерује у успјех на Кипру

Дарко Драгичевић
Врањеш вјерује у успјех на Кипру

БАЊАЛУКА - "Црвено плави" стигли су до новог тријумфа у првенству, а екипу је од прве минуте дербија са Жељезничарем, са капитенском траком око руке, предводио Стојан Врањеш. Задовољан је због побједе која је, каже, потпуно заслужена.

„Заслужено смо остварили нову побједу и показали смо да је екипа у доброј форми. Дерби утакмице, попут ове са Жељезничарем, увијек носе посебну тежину тако је било и сада. Сматрам да смо контролисали дешавања на терену и да смо били бољи за тај један гол којим смо стигли до важног тријумфа. Свака побједа у првенству је од великог значаја. Наш примарни циљ ове сезоне је одбрана шампионске титуле, а желимо да освојимо и остале трофеје. Првенствена трка је веома занимљива и очекујем борбу до само краја. На нама је да идемо из утакмице у утакмицу, корак по корак, да будемо максимално сконцентрисани и да на терену покажемо сав квалитет који посједујемо у својим редовима. Када смо ми прави онда ни резултате не изостаје“, прича Врањеш.

Стојан Врањеш недавно је одиграо своју 250.утакмицу у дресу бањалучког клуба, а уочи дербија са Жељезничарем добио је дрес за успомену на вриједан јубилеј.

„За мене је то остварење дјечачког сна. Од малих ногу, од првих фудбалских корака, једина жеља је била да заиграм у Борчевом дресу на Градском стадиону. Данас, толико година касније, иза себе имам 250 утакмица у вољеном дресу. Освајао сам трофеје, славио велике побједе, а било је и болних пораза. Све је то један зачарани круг пун емоција, а ја и дан данас, када обучем дрес Борца и када изађем на терену осјетим исти онај понос као првог дана. Борац је за мене увијек био више од клуба, више од фудбала и тако ће увијек бити. Част ми је што могу да дам свој допринос свим успјесима клуба, али сматрам да је Борац изнад свих нас и да је сваки играч који је бар минут провео у овом клубу подједнако заслужан за све оно што се створило у Платоновој улици“, каже Врањеш

Екипа је за скоро пет мјесеци, колико је протекло од првог тренинга за сезону 2024/25, исписале нове странице клупске историје. Европски сан постао је јава, а на овдашњем фронту „црвено плави“ циљају освајање нових трофеја.

„Екипа, и даље, расте из дана у дан и још увијек има простора за напредак. Требало нам је мало времена да уђемо у прави ритам, али када су се коцкице посложиле онда се дало видјети да имамо изузетно квалитетан састав који може да се надиграва са сваким противником. Не треба заборавити да смо ми одавно у такмичарском ритму и да сваке седмице играмо по двије утакмице. Имамо довољну ширину у играчком кадру и најважније је да нас здравље послужи. Знамо да нам је првенство приоритет и да нам одбрана шампионске титуле даје прилику за нови искорак на европској сцени. Све је подређено томе, али имамо и обавезу да у Конференцијској лиги наставимо са добрим партијама“, прича Врањеш.

 „Црвено плаве“ у четвртак очекује нови европски испит у Конференцијској лиги, а Врањеш каже да са саиграчима може до новог успјеха.

„Ријетки су вјеровали да можемо да остваримо пласман у Конференцијску лигу, али је ова екипа показала квалитет и карактер. Ишли смо корак по корак, а сада се дичимо историјским успјесима. Увјерен сам да можемо да одемо корак даље. Нама снове нико не може да одузме и наше је право да се надамо да у наредним утакмицама можемо до резултата који би нам обезбиједио пролазак у наредну фазу. Најважније је да сви до једног вјерујемо у тако нешто. Даћемо све од себе на терену, борићемо се за сваку лопту и показаћемо зубе сваком ривалу. Сада нам слиједи гостовање на Кипру и то је нова прилика да покушамо да направимо нешто што ће се памтити за сва времена“, рекао је Врањеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана