Вранешевић сједа на клупу Посушја

Д. П.
Вранешевић сједа на клупу Посушја

ПОСУШЈЕ - Република Српска ће у наредној сезони имати три клуба у Премијер лиги БиХ, а на клупама елитних клубова биће четворица тренера из нашег ентитета. Кормилар бањалучког Борца биће Младен Жижовић, добојске Слоге Владо Јагодић, бијељинског Радника Велибор Ђурић, а данас ће њиховим стопама кренути млади стручњак из Новог Града, који ће у 11 часова бити представљен као шеф стручног штаба Посушја.

Тренерску каријеру почео је у млађим категоријама клуба са стадиона “Млакве”, а потом је отишао у Звијезду 09, гдје је био тренер кадетске селекције која је касније постала омладински првак БиХ. У етно-селу “Станишићи” радио је и као помоћни тренер у првој екипи када су кормилари били Миленко Бошњаковић и Борис Савић, а потом је самостално водио Слободу, са којом је у два наврата био на корак до освајања титуле првака Републике Српске и пласмана у Премијер лигу БиХ. Био је и тренер бихаћког Јединства, а од 4. октобра 2022. године је на клупи “Томислава” са којим је на крају недавно завршене сезоне завршио као пети у Првој лиги ФБиХ, што је највећи успјех клуба из Томиславграда. Ову екипу је преузео када су били у веома лошој ситуацији, а у првој сезони са њима је на крају освојио високу седму позицију. Већ дуже од годину дана посједује УЕФА ПРО лиценцу, а завршно стажирање имао је у једном од најпопуларнијих мађарских клубова, Хонведу.

Вранешевић је као играч наступао за матични клуб Слободу из Новог Града, Слободу из Тузле, Јединство из Бихаћа, литвански Атлантас, мађарски Диошђер, Лакташе, требињски Леотар, словеначку екипу Нафта 1903, Рудар Приједор и Јајцу. Фудбалску каријеру завршио је 2018. године на стадиону “Млакве”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана