Војводина изборила пласман у полуфинале Купа Србије

GS
Foto: Telegraf

Послије Партизана који је бољим извођењем једанаестераца елиминисао Вождовац, пласман у полуфинале Купа Србије на исти начин је изборила и екипа Војводине, која је као гост била боља од Чукаричког.

И овај дуел је завршен резултатом 1:1 у регуларном току, а Новосађани су пенал-серију добили са 4:3.

Послије првог полувремена без голова, много више занимљивог садржаја донијело је других 45 минута.

Послије само пет минута игре у наставку, Војводина је повела. Био је то соло продор Вукана Савићевића који је прихватио лопту на тридесетак метара од гола, лако је прошао поред  Миладиновића и Доцића, а онда са петнаестак метара погодио доњи лијеви угао гола голмана Самуровића - 0:1.

Седам минута касније је Матеус имао идеалну прилику да дуплира предност Новосађана, опет је лако пробијена одбрана "Брђана", али у ситуацији један на један Матеус није успио да савлада голмана домаћег тима!

Још једна одлична прилика за Војводину и још једна одлична интервенција Самуровића виђена је у 59. минуту, када је Вукановић снажно шутирао, али је голман Чукаричког опет показао своје квалитете.

Исти епилог и у 63. минуту када је поново Вукановић шутирао, а Самуровић још једном одбранио и задржао резултатску неизвјесност.

И како то обично бива, кад се не искористи велики број прилика, убрзо се увуче несигурност у екипу и противник то казни. Чукарички је то учинио у 68. минуту када је Ковач кроз средину пронашао Ђорђа Ивановича који је ушао у казнени простор у савладао Царевића - 1:1.

Могли су "Брђани" и до преокрета у 84. минуту када су изнудили слободан ударац пред ивицом казненог простора, али је Миладин Стевановић лоше извео тај шут и лопта је завршила високо преко гола.

Још бољу прилику за домаће имао је Ергелаш у надокнади времена, шутирао је искоса са лијеве стране у ближи угао, али је Царевић успио да избије лопту у корнер, преносе Независне.

Била је то и посљедња прилика да се меч ријеши у регуларном току, па је одлука морала да падне у пенал-серији.

Прва серија: Милојевић - брани Царевић! Зукић - 0:1

Друга серија: Ивановић - 1:1, Петровић - 1:2

Трећа серија: Винисијус Мело - 2:2, Лазаревић - 2:3

Четврта серија: Ергелаш - 3:3, Савићевић - 3:4

Пета серија: Јовановић - брани Царевић, Војводина је у полуфиналу Купа Србије!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана