Владо Јагодић, тренер Слоге : Слика тима све јаснија

Дарко Драгичевић
Владо Јагодић, тренер Слоге : Слика тима све јаснија

ДОБОЈ - Играчка слагалица у добојској Слоги полако добија обрисе након првог круга разговора са фудбалерима који су прошле сезоне носили дрес премијерлигаша.

Управа клуба и стручни штаб су се тако договорили о наставку сарадње са централном дефанзивцима Миланом Милановићем и Милошем Николићем. Искусни фудбалери су пристали на понуђене услове. Милановић је прошле сезоне одиграо 30 мечева за добојски клуб у дебитантској сезони Премијер лиге БиХ, а након доласка у клуб пропустио је само меч против Сарајева. Милош Николић је дошао у зимском прелазном року и одиграо 13 мечева у којима је постигао и два гола.

На другој страни клуб се није успио договорити о наставку сарадње са везним фудбалерима Димитријем Зајићем и Иваном Ђорићем, који ће потражити нове изазове у каријери.

- Како смо се и раније договорили и најавили, прво смо обавили разговоре са играчима којима су истекли уговори и који су били наши чланови у прошлој сезони. Клуб је био максимално коректан према фудбалерима, понудио је финансијске услове у оквиру планираног буџета, тако да имамо пуно јаснију ситуацију у вези са играчким кадром. Након разговора са неким играчима није настављена сарадња. Нисмо нажалост успјели да се договоримо са Ђорићем и Зајићем и желимо им пуно успјеха у наставку каријере. На другој страни договорен је наставак сарадње са дефанзивцима Милановићем и Николићем и морам да их похвалим за професионализам који су показали и током сезоне и у бези са преговорима - истакао је тренер Владо Јагодић за "Глас Српске".

Добојски клуб жели да има јаснију слику тренутног играчког кадра, јер ће у складу са тим реаговати на тржишту. Већ данас биће обављен још једна круг разговора са играчима који су добили понуде.

- Прво смо жељели да имамо јаснију слику садашњег кадра који је изборио опстанак и да видимо ко остаје. Сада је то пуно јасније, тако да знамо у којем правцу иде и наше дјеловање у вези са ангажовањем нових играча. Мислим да смо на добром путу и надам се да ћемо до старта припрема, а то је 19. јуна, имати на располагању барем 90 одсто састава који ћемо уигравати за наредну сезону у првенству БиХ - додао је на крају Јагодић.

Одраније је познато да ће на припреме бити позвани и фудбалери из млађих категорија Слоге: Омић, Јашаревић, Жилић, Ханџић, Шешлак и Татић.

Припреме на Златибору

Слога жели да већи дио тима има на окупу до старта припрема 19. јуна. Након тога екипа ће радити у Добоју до 5. јула, а затим слиједи одлазак на Златибор. На овој планини провешће 14 дана и у том периоду планирано је да буде одиграно пет мечева. Затим слиједи повратак и завршне припреме за Лигу БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана