Владо Јагодић, тренер Слоге, након велике побједе: Дочекали смо своју шансу

Дарко Драгичевић
Владо Јагодић, тренер Слоге, након велике побједе: Дочекали смо своју шансу

ДОБОЈ - Добојска Слога је наставила успјешан низ на домаћем терену. Екипа тренера Владе Јагодића је у уводном мечу 11. кола савладала Широки Бријег минималним резултатом и тако је дошла до четврте везане побједе на свом стадиону.

Добојлије су стрпљиво чекале своју шансу да дођу до гола и у томе су успјеле у 63. минуту. Тони Јовић је крунисао сјајну контру и рутински савладао голмана Широког за вођство.

Тако је искусни крилни играч показао да ће бити сјајно појачање за добојски клуб, јер је у досадашњих шест мечева постигао четири гола и имао двије асистенције.

Тренер Владо Јагодић истиче да је очекивао овакав меч.

 - Веома битан тријумф. Четврта побједа у низу на домаћем терену и играчи заслужују све похвале за партију. Широки је специфична екипа која заиста игра добро, има добар посјед и ми нисмо тражили ништа спектакуларно. У тактичком смислу урадили смо све како смо се договорили, поготово у отварању другог полувремена. Широки је промијенио начин игре, жељели су да се прилагоде нама. То смо јасно видјели. Утакмица је ишла тако, као што сам рекао играчима на полувремену да ће један гол одлучити. Чекали смо своју прилику. Нисмо се залијетали, нисмо тражили посјед лопте, већ смо размишљали о техничким детаљима да кад дођемо до лопте брзо реагујемо у фази напада. Жељели смо да ту дођемо до реализације, јер је Широки ту имао одређене проблеме. У суштини морамо бити презадовољни овом побједом која нам доноси мирнији наставак - истакао је тренер Слоге.

Чини се да је Јагодић одређеним помјерањима у тиму изненадио свог колегу на клупи Широког и да је успио да заустави главне играче ривала.

- Широки је примио мало голова до сада, а ми смо наставили голгетерску форму на нашем стадиону. Један гол доноси три бода. Некад одиграмо добар посјед, али се не постигне гол. Имали смо много таквих утакмица на гостовању. Морало је ово да буде тактички перфектно одрађено. Не могу рећи да је било савршено, било је пропуста, али мислим да смо имали више шанси. Кад гледамо све, кад видимо да смо погодили стативу у првој минуту. Тражили смо своју шансу да дођемо у вођство. Трудили смо се зауставити опасне Кпана и Чинедуа и да нам не би кроз транзицију побјегли. Видјели сте да смо Синишу Дујаковића због његовог искуства помјерили на стопера, а поред њега ставили брзог Баранова, којег ево похваљујем као и све друге играче. Честитам својој екипи, људима из ФК Слога, градоначелнику и публици која је по киши дошла да нас бодри. Честитам и Широком на доброј игри, а колеги Будимиру желим све најљепше, јер се види да добро ради. Ова три бода вриједе више него што ми сви у овом тренутку мислим - додао је Јагодић.

Жријеб Купа Српске

Извлачење парова четвртфинала Купа Републике Српске “Др Милан Јелић” биће обављено данас у просторијама Фудбалског савеза у Бањалуци са почетком у 12 часова. У бубњу ће се наћи имена десет клубова који су остали у конкуренцији за освајање трофеја, с обзиром на то да још двије утакмице осмине финала нису одигране. У Фочи ће се састати Сутјеска и Рудар Приједор 25. октобра, а у Јањи Подриње и Фамос (Источна Илиџа) 1. новембра. Пласман у четвртфинале су изборили: Радник, Звијезда-09, Козара, Текстилац, Слога и Борац (КД).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана