Владо Јагодић, шеф стручног штаба Слоге за “Глас Српске”: Увијек је било незадовољних

Дарко Пашагић
Владо Јагодић, шеф стручног штаба Слоге за “Глас Српске”: Увијек је било незадовољних

ДОБОЈ - Шеф стручног штаба добојског премијерлигаша Слоге Владо Јагодић за “Глас Српске” је нагласио да је увијек међу играчима било незадовољних, али и оних који нису оправдали очекивања, међутим, са свима ће се покушати наћи заједнички језик.

Већ одраније је познато да је клуб напустио Тони Јовић, који ће каријеру наставити у узбекистанског Бунјодкору, а сада су позната и имена играча за које је неизвјесно гдје ће играти у наставку сезоне.

- Сташа Баштић и Обрад Старчевић, који су играчи под уговором, нису оправдали очекивања и препоручено им је да у наредних шест мјесеци иду на позајмицу у неки од прволигаша, јер би тамо сигурно имали далеко већу минутажу него на “Лукама”. Андреју Боснићу и Ђорђу Милојевићу, који су код нас били на једногодишњој позајмици из Борца, рекли смо да морају пронаћи рјешење и наћи клуб гдје ће више играти. Са младим Огњеном Шешлаком смо хтјели да потпишемо нови уговор, али је он сам изразио жељу да иде у јуниорску екипу једног клуба у БиХ и нећемо му правити сметње. То је његова одлука и не желимо никога да на силу задржавамо - рекао је Јагодић.

Неизвјесна је и судбина Данила Шиповца и руског интернационалца Павела Баранова.

- Обојица су незадовољни минутажом коју су имали у првом дијелу сезоне. Шиповац има уговор са клубом до наредног љета и имао је рок да се до тог дана изјасни, али то није урадио. Баранову је истекао уговор, био му је понуђен нови, који је првобитно прихватио, али се онда предомислио - наставио је Јагодић.

Искусни стручњак вјерује да ће се цјелокупна ситуација у вези са играчким кадром ријешити до Нове године.

- Онда ћемо знати на чему смо и почећемо да размишљамо о појачањима. Још прије неколико дана најавио сам да ће у другом дијелу сезоне играчки кадар бити мањи него јесенас и истакао да ће на припреме у Анталију путовати 24 фудбалера и четири голмана. Међу њима ће бити и четворица играча из омладинског погона. Њих четворицу већ имамо, а ако оде Шешлак, умјесто њега додаћемо још једном младог фудбалера - додао је Јагодић.

Динамо умјесто Факела

Стручни штаб добојског премијерлигаша већ је уговорио све контролне утакмице на припремама у Анталији, на којима ће боравити од 23. јануара до 6. фебруара.

- Још раније је било познато да ћемо 26. јануара играти против казахстанског Јелимај Семеја, а три дана касније послије против пољске Висле Плок. За 2. фебруар је договорен сусрет са узбекистанским Бунјодкором, а 5. фебруара умјесто руског Факела ривал ће нам бити Динамо Москва - нагласио је шеф стручног штаба Слоге Владо Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана