Владимир Врањеш пред новим изазовом у каријери: Знам шта ме очекује у Бундеслиги

Дарко Драгичевић
Владимир Врањеш пред новим изазовом у каријери: Знам шта ме очекује у Бундеслиги

БАЊАЛУКА - Владимир Врањеш каријеру наставља у најјачој лиги на свијету. Стамени Бањалучанин наредне сезоне носиће дрес њемачког Вецлара и добиће шансу да заигра у Бундеслиги.

 Сјајни пивот је добио велике похвале управе и стручног штаба на представљању, а он екипи доноси велико искуство играња у Лиги шампиона, као и толико жељену борбеност.

Нијемци и те како цијене све његове карактеристике и зато не чуди што су хтјели да га ангажују. Поред њега већ су довели два нова играча те новог тренера.

- Били смо у контакту и раније. Испунила ми се жеља да пред крај каријере наступим у најјачој лиги на свијету. Они су били упорни да ме доведу, на крају смо се договорили и драго ми је због тога. Вецлар је имао једну од најлошијих сезона у посљедње вријеме. Завршили су у доњем дијелу мало изнад зоне испадања. Сезона им је била турбулентна, било је доста промјена у тиму јер су смијенили тренера. Они су редовно били у средини табеле, више у горњем дијелу тако да желе да се врате на прави пут и да им се прошла сезоне никако не понови. Сигурно је да се радујем наступима у најјачој лиги и да и даље имам мотива да се доказујем - истакао је Врањеш за “Глас Српске”.

Искусни рукометаш зна шта га очекује у новој сезони. Већ је доста пута водио борбе с њемачким тимовима у Лиги шампиона и осталим европским такмичењима, тако да је упознат с квалитетом екипа и начином на који они играју.

- Пуно година сам играо рукометну Лигу шампиона, тако да знам шта ме очекује у Бундеслиги наредне сезоне. Свиђа ми се тај јачи, агресивнији рукомет, играо сам против њихових тимова тако да долазим са жељом да се докажем и у том шампионату и за мене ће то бити нови изазов у каријери. Имам и олакшавајућу околност јер сам након дуго година у клубу који не игра европска такмичења. Досад сам претежно био у тимовима који су поред домаћег играли и европска такмичења, а сад ћу се у потпуности моћи посветити само првенству у Њемачкој и због тога се такође надам најбољем - додао је Врањеш.

Пивот је иначе трећи Бањалучанин у њемачком клубу. Прије њега с пуно успјеха играо је Небојша Голић, док је Велимир Петковић такође успјешно водио екипу с клупе.

- Тако је, бићу трећи Бањалучанин у клубу. Небојша Голић је био са мном на потпису уговора, тако да видим да га и даље памте, срдачно су се поздрављали. Генерално они су били веома задовољни њиховим учинком и желим да и ја оставим тај позитиван утисак и вјерујем да ћу у томе успјети - истакао је рукометаш.

Прошле сезоне Бањалучанин је играо за португалску Бенфику. Након сјајног почетка сезона се ипак није завршила на жељени начин.

- Све је почело одлично. Освојили смо Супер куп Португалије и то на спектакуларан начин. Савладали смо највеће ривале Порто и Спортинг. Обје утакмице смо добили на невјероватан начин након два продужетка. Све је кренуло сјајним трофејом али нас је онда у потпуности пореметио одлазак на Супер глобо турнир.

Уморили смо се на том такмичењу, нису у питању биле само утакмице, већ и пут и то нас је избацило из ритма. Кола су ту кренула низбрдо и нисмо успјели да се ишчупамо до краја шампионата и на крају смо завршили трећи. Заиста смо покушали све да се вратимо на побједнички пут, али има тренутака када никако не иде. Сезону смо завршили освајањем Супер купа тако да је могла да добије пролазну оцјену - објаснио је пивот.

Ипак, живот у овој земљи памтиће по лијепим стварима.

- Лисабон и Португалија ће ми остати у лијепом сјећању. Одлични људи који заиста знају да уживају и максимално су опуштени. Прелијеп град, са сјајним температурама и није се тешко навикнути на живот у њему. Истина имао сам пуно обавеза у клубу тако да нисам баш могао упознати земљу колико сам желио, али све што сам видио је било заиста сјајно - рекао је он.

Врањеш истиче да су навијачи посебна прича. Веома темпераментни су уз свој клуб до максимума у шта се и сам рукометаш увјерио јер је поред својих мечева гледао и фудбалску секцију.

- Португалци су веома темпераментни. Био сам на неколико мечева фудбалског клуба јер сам становао у близини стадиона. Када је фудбалска секција освојила титулу било је огромно славље на тргу, ријека људи, фешта цијелу ноћ. О томе колико воле свој клуб показали су и код нас. Кад смо освојили Супер куп допутовали смо у два сата ујутро, а они су нас дочекали. Био је ту и предсједник клуба легендарни Руи Кошта, који је дошао да нам честита - присјетио се сјајни рукометаш.

Старт 14. јула

Врањеш још мало ужива с породицом у Бањалуци, а затим одлази у Њемачку. Старт припрема за нову сезону заказан је за 14. јул, а након обављених припрема и кад почне шампионат у новом граду придружиће му се и остатак породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана