Владимир Илић одлично познаје ПАОК: Транзиција им је највећи квалитет!

Дарко Драгичевић
Владимир Илић одлично познаје ПАОК: Транзиција им је највећи квалитет!

АТИНА - Фудбалере Борца у сриједу (19.30 часова) очекује дуел против једног од грчких великана, екипе ПАОК-а из Солуна. Наредног противника бањалучког тима одлично познаје Владимир Илић, који је помоћни тренер Астераса.

Бивши тренер Крупе већ годину дана ради у Грчкој и одлично зна предности и мане ПАОК-а, који ове сезоне жели да направи искорак у европским такмичењима.

- Ради се о једној од најбољих и највећих екипа у грчком првенству. На изненађење свих освојили су титулу прошле сезоне  и до ње су дошли заслужено јер су сјајно одиграли плеј-оф и на крају тријумфом над Арисом освојили четврту титулу шампиона у историји - истакао је Илић.

Екипа је прошле сезоне напредовала како је првенство одмицало. Задржали су окосницу екипе, а тренер је остао исти, Разван Луческу па се тако систем игре неће превише мијењати.

- Оно што је сигурно јако су чврсти у дефанзивном дијелу. На почетку сезоне су били екипа која је често одузимала лопту у средњем дијелу терена и из добрих транзиција угрожавала ривала. Како је сезона одмицала били су све бољи у високом пресингу. Поготово против слабијих екипа су то често користили. Модификовали су начин одбране тако да имају шири спектар како могу дефанзивно изгледати против Борца - објаснио је члан стручног штаба Астераса.

Бањалучани морају да буду веома опрезни на својој половини и не смију да губе лопту, јер ту лежи највећа опасност по гол Дамјана Шишковског.

- Њихов највећи квалитет је транзиција по освојеној лопти. У том сегменту су јако добри посебно на крилним позицијама гдје играју Тајсон, Кирил Десподов и Андрија Живковић. С те стране Борац мора да буде веома опрезан на којим дијеловима терена губи лопту, јер је противник екипа која ће освојену лопту на противничкој половини веома брзо претворити у шансу. Само је питање колико ће бити сконцентрисани у завршници да то претворе у гол. Борац не смије олако да губи посјед у првој и другој трећини и у тим зонама мора да игра сигурно, без превише ризика како не би дао ривалу могућност за одузимање лопте и контранапад - додао је Илић.

Он је истакао и неке мане и проблеме који грчки шампион има пред старт сезоне. Екипа још није комплетирана и ПАОК и даље тражи појачања, док су током припремног периода имали доста проблема са повредама.

- Оно што су добре стране за Борац јесте чињеница да такмичарска сезона у Грчкој још није почела и што наш клуб већ има такмичарске утакмице. ПАОК такође није ријешио питање првог нападача, траже рјешења и даље. Офанзивни дио тима нису склопили на вријеме, непознаница је ко ће играти према напријед - поручио је млади стручњак.

Илић истиче како је сигуран да ће стручни штаб Борца да одради свој дио посла на квалитетан начин.

- Сигуран сам да је стручни штаб Борца добро анализирао ривала који има огроман индивидуални квалитет. Констатинос, Десподов, Тајсон, Самара , Живковић сви су изузетни играчи који могу да направе разлику. Очекује се да ће играти јако офанзивно у првом мечу посебно на “Тумби” да ту утакмицу ријеше у своју корист. Вјерујем да би Борац могао кроз контранапад са своје десне стране као и прекиде да угрози ривала и да тражи шансу како би дошао до гола - поручио је на крају Илић.

Честитка Борцу

Илић је истакао да је бањалучки клуб већ остварио велики успјех.

- Честитам стручном штабу, екипи Борца и комплетном руководству на проласку у друго коло квалификација за Лигу шампиона. Огроман је то успјех за Борац и Бањалуку и желим  им све најбоље у овом двомечу, али и у наставку европске приче - додао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана