Вјечити дерби у Евролиги 26. октобра

ГС
Foto: АБА

БАРСЕЛОНА - Нова сезона Евролиге почиње 5. октобра када ће Партизан гостовати Макабију, а Црвена звезда дочекати Асвел, објавило је елитно такмичење.

Први вјечити дерби у сезони, барем евролигашкој, заказан је за 26. октобар, када ће домаћин бити шампион АБА лиге, док ће "црвено-бијели! угостити градског ривала 4. јануара, у другом колу које ће бити одиграно у 2024. години.

Партизан ће на почетку сезоне имати нешто тежи распоред од Црвене звезде, пошто послије пута у Тел Авив гостује Асвелу, потом дочекује Барселону и гостује Олимпијакосу, прије дербија у петом колу.

С друге стране, Звезда ће послије дуела са клубом из Вилербана гостовати Жалгирису, дочекати Монако и затим играти са Виртусом у Болоњи.

Вјечити ривали ће, иначе, пет пута бити домаћини у истом колу евролигашког такмичења, што је упола мање него што је случај био прошле сезоне, али је важна разлика да ће сада и Партизан и Црвена звезда своје утакмице играти у "Арени".

Календар других догађаја у највећој дворани на овим просторима не би требало да утиче на утакмице Евролиге, осим у случају меча између Црвене звезде и Албе који је заказан за 15. децембар, када и концерт Мирослава Илића.

Што се тиче осталих утакмица у елитном такмичењу, већ на старту нас чека блокбастер дуел између Панатинаикоса и Олимпијакоса, чије ривалство је дошло до усијања неочекиваним трансфером Костаса Слукаса у редове "зелених".

Мадридски Реал ће одбрану титуле започети гостовањем Басконији, а у првом колу ћемо видјети још неколико изузетно занимљивих дуела – Барселона дочекује Анадолу Ефес, у Истанбулу се састају Фенербахче и Армани, док ће њемачки дерби између Бајерна и Албе ће бити одигран у Минхену.

У осталим мечевима састају се Виртус и Жалгирис, Валенсија и Монако.

Као што је већ поменуто, нова сезона Евролиге почиње првим колом које је заказано за 5. и 6. октобар, док се лигашки дио завршава 11. и 12. априла.

Чак осам пута биће седмица када ће бити играна по два кола, а прва је већ трећа у октобру.

Новоуведени плеј-ин за клубове пласиране од седмог до десетог мјеста играће се 16. и 19. априла.

Четвртфиналне серије почеће 23. и 24. априла, завршиће се најраније 30. априла или 1. маја, а најкасније 8. маја. Фајнал-фор је заказан за период од 24. до 26. маја у Берлину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана