Вишеграђани у дербију бољи од Пролетера из Дворова: Дрини ХЕ уручен трофеј

Дарко Пашагић
Вишеграђани у дербију бољи од Пролетера из Дворова: Дрини ХЕ уручен трофеј

БАЊАЛУКА - Фудбалери Дрине ХЕ у одгођеној утакмици 26. кола Друге лиге Републике Српске, група исток, савладали су Пролетер из Дворова са 2:1.

И прије ове утакмице било је све јасно, Дрина ХЕ је нови шампион и прволигаш Републике Српске, док је Пролетер, иако дуго за петама, па и испред Дрине ХЕ, на крају остао иза ње са опипљивом разликом од шеснаест бодова. Тим из Дворова ће ту и завршити, имају обезбијеђен бараж, јер бјеже довољно бодова трећепласираном Задругару из Доњег Црњелова.

Ова утакмица имала је и слављенички карактер, јер су прије њеног почетка тиму из Вишеграда уручене медаље и пехар за освојено прво мјесто у Другој лиги Републике Српске, група исток. Предсједник Фудбалског савеза подручја сарајевско-романијског Милорад Лале уручио је пехар, а медаље комесар за Другу лигу Жељко Ћузулан.

У преостале двије одгођене утакмице овог кола Подриње из Јање је као гост савладало Власеницу са 2:0, док је Младост из Рогатице побиједила на свом терену Задругар из Доњег Црњелова са 3:1 и освојила важне бодове у борби за опстанак. У одгођеном мечу 25. кола Рудар 1925 из Угљевика на свом терену је доживио дебакл од Стакорине из Чајнича (1:7).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана