Више од 90 хрватских навијача поново у суду у Грчкој због смртоносног насиља

Анадолија
Foto: Анадолија

АТИНА - Укупно 94 ухапшена хрватска фудбалска навијача поново су се данас појавила на суду, због њихове наводне умијешаности у смртоносно насиље навијача у Грчкој.

Грчка је од уторка у шоку након што је 29-годишњи грчки фудбалски навијач погинуо у сукобима током ноћи између супарничких навијача АЕК-а из Атине и хрватског Динама Загреба уочи утакмице квалификација за Лигу првака у Атини.

Навијач је, како је речено у полицијском извјештају, избоден ножем испред АЕК-овог фудбалског стадиона у сјеверном атинском предграђу Неа Филаделфија.

Европска фудбалска асоцијација (УЕФА) одгодила је квалификациону утакмицу између АЕК-а и Динама Загреб.

У међувремену, грчка полиција саопштила је да је укупно 17 хрватских држављана приведено на три различите локације широм земље због њихове наводне умијешаности у сукобе с навијачима АЕК-а током којих је дошло до смртоносног убода ножем.

Такође, од 98 људи који су ухапшени током сукоба касно у понедјељак, четири Грка који су повријеђени, пуштени су раније у уторак. Сократис Фамелос, предсједавајући парламентарне групе главне опозиционе странке СИРИЗА-Прогресивна алијанса, рекао је да је убиство "још један инцидент у којем Влада, умјесто да појача сигурност, креира несигурност".

Никос Андроулакис, лидер странке ПАСОК, назвао је инцидент шокантним.

"Тражимо хитне одговоре у вези са планирањем мјера сигурности од Министарства за заштиту грађана и руководства полиције уочи фудбалске утакмице, као и чињеницу да је, упркос забрани кретања навијача од стране УЕФА-е, конвој стотина хулигана ушао у државу, а да их полиција није уочила и зауставила", казао је Андроулакис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана