Винко Мариновић, тренер Борца, за “Глас Српске”: Само још да напад проради

Дарко Пашагић
Винко Мариновић, тренер Борца, за “Глас Српске”: Само још да напад проради

АНТАЛИЈА - Умјесто двије посљедњег дана припрема у Анталији фудбалери Борца имаће само једну провјеру, потврдио је за “Глас Српске” шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Првобитно је било планирано да се данас у 12 часова одигра сусрет са пољским друголигашем Подбескидзјем, а од 14 са Крумовградом, али ће на крају Бањалучани играти само од 13 часова против бугарског прволигаша.

- Одлучили смо на крају одиграмо само против Крумовграда, јер би то ипак било превише напорно за играче, које већ сутра рано ујутро очекује повратак за Бањалуку. Бугари ће сигурно бити веома добар тест, јер је ријеч о екипи, коју је на почетку сезоне са клупе предводио Немања Миљановић, Он се недавно вратио у Борац да ради у омладинској школи и одлично нас је упознао са наредним ривалом - нагласио је Мариновић.

У досадашња четири контролна сусрета Борац је забиљежио три пораза и један реми. Бањалучани су изгубили од Балтике из Калињинграда (0:2), Пјуника из Јеревана (0:2) и бечког Тирола (0:1), а ремизирали су Динамом из Махачкале (1:1). Стријелац тог за сада јединог поотка у Турској за “црвено-плаве” био је Ален Јуриљ.

- У прва четири меча у Анталији постигли смо само један погодак, али нисам због тога забринут. Сигуран сам да ће стријелци бити они прави у званичним утакмицама. Поготово сам задовољан издањем против Динама. Било је чврсто од почетка до краја, било је и мало нервозе, али све у свему  Постигли смо гол, стварали смо шансе и сматрам да идемо у жељеном правцу. Наравно, има још неких ствари које треба да поправимо и остаје нам да радимо на томе. Најважније је да смо на добром путу и да све оно што је планирано спроводимо у дјело - наставио је Мариновић.

По повратку у Бањалуку за његове изабранике нема баш пуно одмора, јер их већ у недјељу очекује прва званична утакмица у 2024. години у којој ће се у осмини финала Купа БиХ састати са Звијездом 09.

- Немамо пуно времена, јер су пред нама већ први прави испити. Звијезда 09 се тек у финишу јесени разиграла и сигурно неће доћи у Бањалуку са бијелом заставом. Међутим, имамо своје планове и циљеве, а међу њима је један од њих и да што даље догурамо у Купу БиХ. Послије ове утакмице већ крећу и битке за бодове. Имамо солидну предност над другопласираним Зрињским, али сам играчима рекао да на то забораве. Ићи ћемо утакмицу по утакмицу, у сваку са жељом да побиједимо и нећемо уоште размишљати о седам бодова вишка, које тренутно имамо - додао је Мариновић.

Милошевић

Голман Марко Милошевић једино је појачање Борца у зимском прелазном року и све је извјесније да ће тако и остати.

- Појачаћемо се само, ако се буде радило у играчу, који може донијети превагу на терену. Никуда не журимо по том питању, јер нам је најважније да смо задржали костур екипе из првог дијела шампионата - нагласио је Мариновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана