Винко Мариновић, тренер Борца: Недостајао завршни пас

Дарко Пашагић
Винко Мариновић, тренер Борца: Недостајао завршни пас

БАЊАЛУКА – Предвиђања шефа стручног штаба Борца Винка Мариновића да ће мечеви четвртфинала Купа БиХ против Сарајева бити веома неизвјесни и без много правих прилика показала су се као тачна и послије првих 90 минута резултат је онај почетни.

Први дуел ова два тима одигран на Градском стадиону у Бањалуци завршен је без побједника, мреже су мировале и чини се да су обје екипе више водиле рачуна како да осигурају свој гол, него што су мислиле о нападу, тако да ће одлука о полуфиналисти Купа БиХ пасти у реваншу, који се игра 13. марта на стадиону “Кошево” у Сарајеву.

- Знали смо да слабији старт Сарајева у наставку сезоне није реална слика и очекивали смо овако тврду утакмицу. Они су се поставили мало дефанзивније, чекали су шансу из транзиције. С друге стране ми смо имали једну прилику у првом дијелу сусрета, коју је голман Сарајева одбранио. У наставку утакмице имали смо посјед и лопту више у ногама. Тражили смо ситуацију у посљедњој трећини, пробали и са измјенама да дођемо до евентуалног поготка, али нисмо успјели - нагласио је Мариновић.

Иако није остварена предност пред реванш, стратег “црвено-плавих” није разочаран.

- Задовољан сам игром својих изабраника. Можда нас је мало пореметио велики број прекида па нисмо успјели да ухватимо ритам утакмице. Недостајао нам је и завршни пас, као и боља скок игра. Све у свему пред нама је друга утакмица која ће одлучити о путнику у полуфинале – додао је Мариновић.

Утакмица је протекла у веома тврдој игри са мало правих прилика за постизање поготка. Било је доста тензија на терену о чему свједочи и податак из 79. минута када је дошло до сукоба играча, који је за мало прерастао у праву тучу. Арбитар из Сарајева Ирфан Пељто са помоћницима послије неколико минута смирио је страсти, а епилог свега било је седам жутих картона, три играчима Борца, те четири фудбалерима и клупи Сарајева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана