Вицо Зељковић о кривцима за пораз и брукање репрезентације БиХ

Агенције
Вицо Зељковић о кривцима за пораз и брукање репрезентације БиХ

САРАЈЕВО - Предсједник Фудбалског савеза БиХ Вицо Зељковић, за бламажу репрезентације синоћ у Луксембургу (гдје еј БиХ поражена 1:4) и фијаско у квалификацијама за УЕФА ЕУРО 2024 окривио је чињеницу да је у екипи било “много играча који нису за репрезентацију”, а оптужио је и дио навијача за „корупцију и брукање репрезентације”.

-Иза нас је веома тежак и неугодан пораз. Сигурно нико није очекивао овако лошу игру и резултат. Дуго смо синоћ разговарали селектор Саво Милошевић, директор Звјездан Мисимовић и ја и овај пораз је много тога показао и отклонио много дилема за будућност. Утакмице против Луксембурга и Словачке су за нас биле јако битне, да се види ко може да нам помогне у остварењу циљева. Оно што је једино синоћ било добро је да смо добили два играча за будућност. Ипак, видјели смо и да је много играча вишак за репрезентацију, да немају ни жељу, ни вољу, ни енергију, а неки који су можда то и имали, немају потребни квалитет – навео је Зељковић у изјави објављеној на веб страници ФС БиХ.

Критиковао је дио навијача.

-Имамо још Словачку и сигурно ће након те утакмице много ствари бити јасније стручном штабу и спортској јавности по питању реалних очекивања пред бараж и са којим играчима можемо да нападнемо историјски пласман на ЕУРО.

Понашање појединаца, односно хулигана, који за новац који добијају од интересних група које желе да дођу у Савез, бацају бакље у терен најоштрије осуђујем. Тиме нити помажу играчима, нити ће било шта постићи осим што брукају репрезентацију и то мора осудити свако ко рационално размишља – истакао је.

Тврди и “разумије незадовољство истинских навијача, резултати нису онакви какве смо сви жељели”.

-Сигурно ћемо знати повући потезе за наредни период и циклусе. Разумијем и оне који због сложености простора у коме живимо не воле мене ради мог имена и презимена. То ми је разумљиво и легитимно, а да ли је нормално, то је већ друга прича, која није фудбалска. А репрезентација је само један сегмент којим се Савез бави. Од момента мог доласка на мјесто предсједника Савеза, када причамо о резултатима репрезентације нисмо се успјели пласирати кроз квалификације на Свјетско првенство у Катар, али на коме смо у историји били само једном. Остварили смо успјех освајањем првог мјеста у Лиги нација. Сада имамо неуспјешне квалификације, али и бараж да ипак на крају дођемо до успјеха. Чињеница је да се никада нисмо пласирали на ЕУРО, а раније смо имали и боље играче и другачију атмосферу. У овој години имамо 2-3 пораза која су тешка и срамна и нису се смјела десити. У прошлости је било добрих утакмица и побједа, али оног најважнијег, пласмана на велико такмичење није било, осим Мундијала у Бразилу - истакао је Зељковић.

 Додао је да руководство Савеза није задовољно резултатима и то нико не игнорише.

-Морам да подвучем да је наш задатак стварање инфраструктуре за домаћи фудбал, што и радимо кроз разне пројекте и што је видљиво свакоме ко то жели да види. Наравно, ту је и обезбјеђивање услова за све наше селекције и то радимо на највећем нивоу, у рангу најбољих европских селекција, плаћамо авионе, хотеле, трошкове доласка играча, као и премије када се направи резултат. Идемо даље. Хвала свима на подршци у овим тешким тренуцима. За критичаре и оне који мисле другачије, фудбалски, поред ових чињеница, такође разумијем, поздрављам и поштујем различито мишљење и погледе – закључио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана