Вељко Таминџија, голман Жељезничар СТ-а: Заслуге припадају читавом тиму

Дарко Драгичевић
Вељко Таминџија, голман Жељезничар СТ-а: Заслуге припадају читавом тиму

БАЊАЛУКА - Жељезничар Спорт тим годинама афирмише младе фудбалера. И ове сезоне у тиму са Предграђа има неколико веома талентованих играча, а један од оних који је скренуо пажњу на себе је и голман Вељко Таминџија.

На 12 мечева у Првој лиги Републике Српске млади чувар мреже успио је да осам пута сачува свој гол. Жељезничар је на четири посљедња меча освојио 10 бодова (три побједе и реми) уз гол разлику 9:0. Ове сезоне Таминџија је добио прилику и за сада ју је у потпуности искористио.

- Заслуге за тај податак припадају читавом тиму, уз наравно мој учинак. Одлично сарађујемо. Имамо једну од најбољих одбрана у првенству, примили смо само девет голова и не бих све приписао себи. Ове сезоне сам добио шансу од стручног штаба и надам се да сам својим одбранама оправдао повјерење. Мислим да могу још боље и да је испред мене још доста рада - истакао је Таминџија.

Млади голман је прошао комплетну школу Жељезничара, а истиче да за њега није било дилеме на старту каријере.

- Чим сам дошао на први тренинг знао сам да желим да будем голман. На почетку се само мајка бунила, али сам је убиједио да је то оно што желим и истрајао сам у томе. Прошао сам све млађе категорије Жељезничара и ишао корак по корак. Бранио сам за јуниорски тим у Премијер лиги БиХ. Затим сам прошле сезоне добио прилику на неколико мечева, а ове сам постао стандардни члан сениорског тима. Хвала управи и стручном штабу на повјерењу, а ја ћу настојати и даље да напредујем и будем што бољи. Прва лига је много захтјевнија, ово је виши ниво и сигурно је да ми пуно значи што сам на осам мечева сачувао мрежу. Сад ми је жеља да наставим да браним добро у првој лиги и допринесем успјесима Жељезничара, а затим бих волио да се пробам у Премијер лиги па иностранству - додао је Вељко.

Бањалучки тим је на четвртој позицији и једно је од најпријатнијих изненађења. Таминџија истиче да је кључ успјеха напоран рад и повратак неколико искуснијих играча.

- У суштини након прошлог првенства нисмо прекидали пуно са радом. Тренер Крунић нас је одлично спремио. Екипа се познаје, све су то момци који су годинама заједно и познајемо се у душу. И даље смо међу најмлађим тимовима у првенству, а на све то Адонис Билал, Лука Малић и Давид Чолић су се вратили и донијели искуство уз Николу Попару. Сигурно да нам они пуно значе. У наставку желимо да наставимо са добрим резултатима - додао је Таминџија.

Таминџија је открио и ко му је био идол када је почињао да брани.

- Петр Чех ми је био идол. Занимљив ми је био и као појава, посебно када је бранио са кацигом, али и са својим стилом брањења, који сам настојао да копирам - истакао је млади голман.

Премијера у Модричи

Дуел Алфа Модриче и Лакташа (14 часова) отвориће 13. коло Прве лиге Републике Српске. Од доласка новог тренера Јоце Стокића Модрича је у бољој форми и покушаће да изненаде лидера. Лакташи су везали пет побједа. У осталим мечевима састају се: субота, 14 часова: Љубић - Жељезничар, Вележ - Сутјеска, Романија - Омарска, Славија - БСК, Козара - Леотар, Борац - Дрина, 16 часова Радник - Слобода, недјеља, 14 часова: Рудар Приједор - Фамос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана