Велика подршка малом фудбалу: Mozzart уз футсалере из Зворника и Српца

Mozzart
Велика подршка малом фудбалу: Mozzart уз футсалере из Зворника и Српца

Екипама малог фудбала донације опреме понекад су велика подршка на путу до успјеха. Потврђују то и у КМФ Young boys из Зворника и КМФ Србац на чије адресе су стигле нове гарнитуре дресова захваљујући компанији Mozzart.

"Ово је веома хуман гест који нашем клубу много значи и олакшава остварење наших циљева. Mozzart је компанија која засигурно издваја највише средстава за спорт у БиХ, због чега заслужује све похвале", поручује Ђуро Јосиповић, предсједник КМФ Young boys Зворник.

Клуб је, за само три године од оснивања, окупио 70 љубитеља футсала. У сениорској селекцији имају 20 играча, исто толико пионира и 30 претпионира. Док најмлађи, за сада, наступају само на турнирима, првотимци се такмиче у Првој футсал Лиги Републике Српске, гдје су на високом четвртом мјесту на табели. То и не чуди јер у тиму имају Филипа Благојевића који је најбољи стријелац Прве лиге Српске.

https://galerija.nezavisne.rs/v/20240619113409128952.jpg

 

Највећи успјеси су им титула првака свих других футсал лига Републике Српске, пласман у Прву лигу Српске и бараж за улазак у Премијер лигу БиХ у којој желе да заиграју у новим Mozzart дресовима идуће сезоне.

Велике планове имају и у КМФ Србац који ће ускоро прославити први рођендан. Тим поводом и њима је, као подршка на спортском почетку, стигла опрема компаније Mozzart.

https://galerija.nezavisne.rs/v/20240619113359331664.jpg

 

"Донација дресова из Mozzartа је за нас драгоцјена подршка. Као друштвено одговорна компанија, Mozzart је препознао нашу потребу и омогућио нам да унаприједимо идентитет клуба и побољшамо искуство наших играча. Та подршка има велики значај за нас и доприноси бољим условима за развој нашег клуба и футсала уопште", поручује генерални секретар КМФ Србац, Ранко Шикман.

https://galerija.nezavisne.rs/v/20240619113417921487.jpg

Клуб су прошле године основали спортски радници и старији фудбалери србачке Слоге у жељи да и њихов град има свој футсал тим, а сада њихове боје брани 27 сениора и 17 омладинаца. Док подмладак игра У-19 футсал лигу Републике Српске, сениори се такмиче у Другој футсал лиги Српске гдје су тренутно седми.

Посебно су поносни на омладинску селекцију која је стигла до полуфинала У-19 лиге, а сениори су се пласирали у 1/16 финала Купа Републике Српске, гдје су играли против премијерлигаша, бањалучког Борца. У наредном периоду желе да наставе да нижу побједе и промовишу футсал у својој локалној заједници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана