Велибор Ђурић, тренер Радника: Прија нам улога фаворита, али...

Дарко Драгичевић
Велибор Ђурић, тренер Радника: Прија нам улога фаворита, али...

БИЈЕЉИНА - Тренер Фудбалског клуба Радник Велибор Ђурић задовољан је урађеним у припремном периоду и са нестрпљењем чека старт нове сезоне у првенству Републике Српске.

За само годину дана ситуација у бијељинском клубу се значајно поправила набоље. Прошле сезоне Радник је на почетку припрема био на ивици гашења, кренуо је у сезону практично без играча, док је сад све урађено на вријеме. Формиран је квалитетан тим за нову сезону, одрађене висинске припреме, а све то пратила су улагања у инфраструктуру, како на главном, тако и на помоћном терену са вјештачком травом.

Тренер Ђурић истиче да је на припремама урађено готово све што је планирано.

- И те­ како могу да будем задовољан радом екипе на припремама. Одрадили смо оно што смо жељели на Јахорини. Једини проблеми су ситне повреде које муче Натанијала Круза и Славена Стјепановића, те чињеница да нисмо због времена завршили утакмицу против Градине. Остало је било како смо жељели, а Стјепановић је неизвјестан за премијеру у новој сезони - рекао је тренер бијељинског тима.

У најавама пред старт шампионата Републике Српске многи виде Радник у борби за титулу шампиона. Поред њих, кандидатуру за висок пласман већ су истакли Рудар Приједор, Леотар и Лакташи.

- Искрено, прија нам та улога, јер значи да је управа, као и струка, урадила добар посао у овом прелазном року, али треба имати у виду да смо ми значајно промијенили играчки кадар. Дошло је 11 нових играча и треба нам вријеме за уигравање. Моја је жеља да у јесењем дијелу првенства будемо при врху. Припремне утакмице су ипак једно, а праву снагу већине екипа видјећемо тек кад крене шампионат. То нам је неки циљ, да будемо у врху и да онда евентуално реагујемо на зиму. Наравно, жеља је да остваримо што боље резултате - поручио је Ђурић.

Семберци су успјели и да током прелазног рока на адекватан начин ријеше проблем на позицији штопера.

- Доласком Јована Качаревића и Андрије Јањића добили смо квалитет на тој позицији и сад имамо довољно играча у ротацији. Сигурно је да ће нам то много значити у шампионату да имамо четири централна дефанзивца који могу да одговоре задацима - додао је Ђурић.

Славија у мислима

На старту шампионата Радник ће на свом терену дочекати Славију, која је сачувала тим из прошле сезоне.

- Одмах након меча против Слоге у потпуности смо се окренули мечу против Славије. Они су сачували екипу, тако да ћемо се адекватно спремити до меча - поручио је Ђурић. Меч је у суботу у 19 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана