Велибор Ђурић, тренер Радника: Почетак који обећава

Д. П.
Велибор Ђурић, тренер Радника: Почетак који обећава

БИЈЕЉИНА - Иза фудбалера Радника је десетак уводних дана припрема којима је шеф стручног штаба Бијељинаца Велибор Ђурић задовољан.

Тренинзи се одвијају планираном динамиком, вријеме иде наруку играчима јесењег шампиона Српске, а одиграна је и прва контролна утакмица у којој су играли неријешено против ОФК Београда (1:1).

Стријелац јединог гола за домаћу екипу на утакмици, која је одиграна на помоћном терену са вјештачком травом Градског стадиона у Бијељини, био је Огњен Ристановић.

- За сада све иде планираном динамиком и могу рећи да је ово почетак који обећава. У мечу са Београђанима, који се боре за улазак у Суперлигу Србије, пружио сам прилику свим играчима који конкуришу за дрес и сви су имали прилику да покажу у каквом су стању, прије свега физичком у овом тренутку – нагласио је Ђурић.

У овом зимском року било је веома прометно у бијељинском клубу.

- Нови чланови Радника за сада су постали: Дејан Живковић, Небојша Гаврић, Лука Цуцин, Сташа Баштић и Дамјан Гојков. У наредним данима очекује још неко ново име. Растали смо се Миланом Лалићем, Павлом Малетићем и Јованом Качаревићем. Међутим, сигуран сам да ће бити још одлазака – наставио је Ђурић.

Његови изабраници у суботу ће одиграти други контролни сусрет у којем ће им ривал бити Лозница.

- Све до 8. фебруара тренираћемо на нашем помоћном терену са вјештачком травом, а онда припреме настављамо у Метковићу гдје ћемо остати десет дана. У плану је да тамо одиграмо двије утакмице. Ривали ће бити Лучко и Крушево, а у повратку ћемо се састати са зеничким Челиком. Послије тога имаћемо још генералну провјеру 24. фебруара, али још не знамо ко ће нам бити ривал – истакао је Ђурић.

Иако су јесен завршили на првој позицији, тренер Бијељинаца сматра да има још много битака да би се примат сачувао.

- Иако имају бодовни заостатак за нама Лакташи и Рудар Приједор су и даље у игри. Има још много да се игра, прољеће је увијек теже од јесени за сакупљање бодова, тако да сигурно неће бити лако сачувати лидерску позицију. Ипак, вјерујем да ћемо припреме одрадити најбоље како знамо, да ће нас мимоићи повреде и да ће све то дати добре резултате у наставку сезоне – додао је Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана