Вележ и у реваншу савладао Дрину: Сан досањан послије 26 година

Дарко Пашагић
Вележ и у реваншу савладао Дрину: Сан досањан послије 26 година

НЕВЕСИЊЕ – Посљедњи звиждук судије Дарка Вукојевића из Добоја на мечу између Вележа и зворничке Дрине (1:0) био је знак да почне велико славље на Градском стадиону у Невесињу.

А како и не би када су становници овог малог херцеговачког града пуних 26 година сањали сан да се врате међу прволигаше Републике Српске. И коначно су га досањали. Послије величанствене побједе у Зворнику од 3:0 показали су и реваншу да су у овом тренутку бољи од фудбалера Дрине и нашли су се у елити Српске.

У свему томе има и доста симболике, јер 14. јуна 1996. године у посљедњем колу Друге лиге, група исток савладали су Сутјеску из Фоче са 2:1 и први пут су се пласирали у прволигаше, гдје су на сцени били само једну сезону, а сада на исти датум 2023. у реваншу баража славили су са 1:0 и поново су у елити.

- Мојој срећи нема краја, јер сам оба пута био непосредни актер. Тада као играч, сада као тренер. Када смо 1997. године испали из прволигашког друштва нико није вјеровао да ћемо на повратак чекати оволико дуго, зато и не треба да чуди оволика радост и весеље свих Невесињаца - нагласио је шеф стручног штаба Вележа Мијат Мишељић.

Ријетки су људи као он који је прави војник невесињског клуба.

- Вележу сам одан пуних 37 година, првих 16 као играч, а потом као тренер. Радио сам са свим узрасним категоријама, а сада сам имао част да будем уз први тим – наставио је Мишељић.

Истакао је да су за овај успјех најзаслужнији играчи, али и чланови клупског руководства. 

- Поносан сам на играче који су сви из Невесиња и околине. Наравно највеће заслуге припадају онима искуснима преко 30 година: Горану Продановићу, Милошу Зуровцу, Душану Шаренцу и Миљану Петковићу. Осам наших фудбалера је између 20 и 30 година, а чак 12 испод 20 и пред њима је будућност Вележа. Не смијемо заборавити ни предсједника клуба Жарка Лакету, спортског директора Томислава Стајића, те економа и представника клуба на гостујућим утакмицама Митра Радовића. Сви заједно смо заслужни за овај успјех.

Искусни стручњак је свјестан да Невесињце у вишем рангу очекују знатно већа искушења.

- Наша инфраструктура испуњава услове за играње Прве лиге, а са Фудбалским савезом Републике Српске је још раније потписан уговор о изградњи помоћног терена са вјештачком травом. Морамо више да се организационо појачамо, али и да доведемо неколико појачања, јер не планирамо бити прволигаши само једну сезону – додао је Мишељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана