Вечерас се наставља прво коло Лиге шампиона: Класик у Минхену

Г.С.
Вечерас се наставља прво коло Лиге шампиона: Класик у Минхену

МИНХЕН - Дерби првог кола Лиге шампиона игра се у Минхену, гдје домаћин Бајерн на “Алијанц арени” дочекује старог ривала Манчестер јунајтед.

Неке епске мечеве играла су ова два клуба, а можда највећи је култно финале Лиге шампиона из 1999. године. Тада су фаворизовани Нијемци водили до пред сам крај меча, али су Јунајтедови џокери Оле Гунар Солскјер и Теди Шерингем донијели невјероватну побједу и трофеј енглеском тиму. Ипак то је само једна епизода у дугачкој историји међусобних дуела. Бајерн је много успјешнији, са пет побједа и само једним поразом - управо тим у Барселони. Још један меч завршен је неријешено. Дуго година је Хари Кејн терорисао одбране широм “острва” у дресу Тотенхема, а сада је у минхенском великану. Добро му је кренуло па се уписао и против Леверкузена. Код домаћих неће бити само Кингслија Комана, Мануела Нојера и Рафаела Гереира. У Манчестеру због сукоба са Тен Хагом одсуствује Џејдон Санчо, а на листи повријеђених су и Мејсон Маунт, Рафаел Варан, Лук Шо и Софјан Амрабат. Одсуствује и Ентони. У другом сусрету А групе састају се Галатасарај и Копенхаген. Турци су велики фаворити, а на све то немају никаквих кадровских проблема.

Лига шампиона коло

Галатасарај - Копенхаген (18.45)

Реал - Унион Берлин (18.45)

Бајерн - Манчестер јунајтед (21)

Севиља - Ленс (21)

Арсенал - ПСВ (21)

Брага - Наполи (21)

Бенфика - РБ Салцбург (21)

Реал Сосиједад - Интер (21)

 

Занимљиво би могло бити и у окршају Реал Сосиједада и Интера. Вицешампион Европе у Сан Себастијану неће имати лак задатак, иако има улогу фаворита и долази у комплетном саставу. За разлику од “нероазура” домаћи су лишени услуга Карлоса Фернандеза, Мартина Меркеланза, а под упитником су наступи Андреа Силве и Арица Елустонда. Бенфика не би на свом терену требало да има проблема против Салцбурга, у другом дуелу групе Д.

Арсенал је фаворит у групи Б, а не само у вечерашњем окршају против ПСВ-а. Интересантније би требало да буде у мечу Севиље и Ленса.

“Краљевски” клуб има идеалног ривала на отварању Лиге шампиона Унион Берлин на свом терену. Са друге стране у другом мечу ове групе играју Брага и Наполи. Овај сусрет би требао да буде много занимљивији, јер је Наполи доста рањивији у односу на прошлу сезону.

Све утакмице на програму су од 21 час, осим дуела Галатасараја и Копенхагена, односно Реала и Унион Берлина, који играју од 18.45 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана