Вечерас на програму први мечеви другог кола Лиге шампиона: Реал у “лави” подно Везува

Г.С.
Вечерас на програму први мечеви другог кола Лиге шампиона: Реал у “лави” подно Везува

НАПУЉ - Дерби вечери игра се у Напуљу, гдје домаћин Наполи дочекује мадридски Реал.

Домаћи тим под новим тренером Рудијем Гарсијом у Лиги шампиона нада се четвртфиналу у којем је био прошле сезоне, а можда још и бољем пласману. Наполи је несигурно ушао у сезону и изгледао рањиво током августа, због чега каска за својим ривалима у Серији А. Међутим у посљедњих седам дана дао је осам голова Удинезеу и Лећеу те се полако враћа у стару форму. С друге стране Реал под Карлом Анћелотијем добро изгледа у шпанској Ла лиги у новој сезони, а ишчупао је побједу против Унион Берлина на отварању најелитнијег европског клупског такмичења. То значи да мадридски клуб без притиска одлази у Напуљ, на гостовање гдје је тешко страдао Ливерпул у ово доба прошле године. Да би то избјегао Реал ће се прије свега уздати у Џуда Белингема, док се Винисијус Жуниор опоравио и вратио на лијево крило, а одсутни су Давид Алаба, Тибо Куртоа, Арда Гулер и Едер Милитао. У другом сусрету групе Ц Унион Берлин дочекује Брагу. Њемачки тим је у јако лошој форми и серији од четири пораза, док уколико слави једном ногом би могла закорачити ка резервацији трећег мјеста у групи у коначном збиру.

Интересантно ће бити и у Милану, гдје ће снаге у групи Д одмјерити Интер и Бенфика. Домаћа екипа под Симонеом Инзагијем је започела такмичење ремијем у Сан Себастијану и дефинитивно жели тријумфом на свом терену побољшати свој положај на табели. Главни адут “нероазура” биће Лаутаро Мартинез који је већ постигао голове у италијанском првенству у посљедњих мјесец и по дана.

На другој страни Бенфику је пораз код куће од Салцбурга на отварању Лиге шампиона ставио у тешку позицију па би још један неуспјех могао бити фаталан. Салцбург и Реал Сосиједад дијеле мегдан у другом дуелу ове групе.

Ватре би могло бити и у Ајндховену, гдје је ПСВ домаћин Севиљи. Побједа “филипсовце” враћа у живот, а гости се не би бунили ни да дођу до бода. У другом мечу групе Б Арсенал је фаворит на гостовању у Ленсу код истоимене екипе.

У групи А фаворизовани Бајерн гостује у Копенхагену, док Манчестер јунајтед са императивом побједе дочекује Галатасарај.

Осим утакмица Салцбург - Реал Сосиједад и Унион Берлин - Брага, које почињу у 18.45, сви остали дуели на програму су од 21 час.

Јовановић у Берлину

Најбољи српски судија Срђан Јовановић судиће утакмицу Унион Берлин - Брага. Њему ће помагати Милан Михајловић и Урош Стојковић. Четврти арбитар је Новак Симовић. Послове ВАР арбитара обављаће Иван Бебек и асистент Стјуарт Атвел. Јовановић је претходно судио и меч трећег кола квалификација за најјаче клупско такмичење на свијету, Штурм - ПСВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана