Вања Милинковић-Савић блиста на голу Торина: Србин друга “рукавица” Апенина

Глас Српске
Вања Милинковић-Савић блиста на голу Торина: Србин друга “рукавица” Апенина

ТОРИНО - Српски голман Вања Милинковић-Савић сачувао је своју мрежу чак 18 пута ове сезоне и у том погледу је друга најбоља “јединица” Серије А.

Милинковић-Савић је ове сезоне 33 пута вадио лопту из мреже, али је свакако један од најважнијих дефанзивних фактора у табору “бикова”.

Српски голман је у суботу увече капитулирао једном на утакмици и то из пенала у утакмици против Милана коју су добили резултатом 3:1, чиме је пропустио шансу да се поравна са Јаном Зомером по броју мечева на којима је остао несавладан. Торино је повео преко Дувана Запате у 26. минуту да би на 2:0 повисио Иван Илић у 40, а Рикардо Родригез био прецизан у 46. минуту за 3:0. Стријелац за “росонере” био је Исмаел Бенасер у 55. минуту. Лука Јовић одиграо је цијели меч за Милан.

Бољи од Милинковић-Савића је Интеров адут међу стативама Јан Зомер који је 19 пута остао несавладан чим је и те како допринио сјајним издањима шампиона Италије ове сезоне. Интер је тим са најбољом одбраном у лиги и са само примљених 19 погодака, а поређења ради другопласирани Милан капитулирао је чак 46 пута. Српски голман имаће прилику да се изједначи са Швајцарцем уколико сачува гол у посљедњем мечу сезоне против Аталанте. Додуше, да би се то десило потребно је и да Зомер прими макар један гол у оба преостала меча која су преостала Интеру, против Лација (играно синоћ) и Вероне у посљедњем колу.

Највише утакмица без примљеног гола: Јан Зомер (Интер) 19 мечева, Вања Милинковић-Савић (Торино) 18, Војчех Шчесни (Јувентус) 15, Лукаш Скорупски (Болоња) 13.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана