Вања Дркушић и званично нови играч Звезде

Телеграф
Вања Дркушић и званично нови играч Звезде

БЕОГРАД - Словеначки репрезентативац Вања Дркушић и званично је постао нови фудбалер Црвене звезде, а на Маракану је стигао као позајмљен играч Зенита!

Добродошлицу Дркушићу први су пожељели предсједник Светозар Мијаиловић и спортски директор Митар Мркела.

- Црвена звезда је желела Вању Дркушића и Вања Дркушић је желео Црвену звезду. Има искуство играња за репрезентацију Словеније, био је одличан на Европском првенству, један од најбољих у својој екипи. Место му је у Црвеној звезди и са њим ће наша одбрана бити још јача. У Црвеној звезди могу да играју само они који су одмах спремни да одговоре свим захтевима и тежини дреса. Звезда није лака, траже се играчи који праве разлику, и Дркушић је један од њих. Од самог почетка и првих разговара, Вања је потенцирао колико воли Звезду и колика му је жеља да дође овде. То је веома важно, јер је Звезда клуб са много емоција. Вања препознаје то, пренеће емоције на терен и допринети томе да Звезда буде јача - почео је Мркела.

Дркушић ће наступати у црвено-бијелом дресу са бројем 33 и једва чека пуну Маракану.

- Потписом за Црвену звезду остварујем дјечачки сан. Срећан сам што сам овдје и једва чекам да почнем да тренирам. Иза мене је одлично љето, прво са репрезентацијом гдје смо на Еуру направили одличан успјех који се и није очекивао од нас. Затим сам потписао са великим Зенитом и хвала Богу - пустили су ме да дођем у Звезду. Једва чекам да обучем Звездин дрес, истрчим пред пуну Маракану и помогнем клубу да уђе у Лигу шампиона. Пратио сам Звезду наравно, поготово у Европи. Вјерујем да ћу се брзо адаптирати, јер доста већ играча познајем, Тимија из репрезентације најбоље. Остварио сам дјечачки сан и једва чекам да истрчим на терен - емотивно ће Дркушић.

Вања Дркушић је рођен 30. октобра 1999. године у Новом Месту, Словенија. Са свега 16 година отишао је у холандски Херенвен, чије је потом јуниорске селекције прошао, али није успио да забиљлежи деби у првом тиму.

Потом се отиснуо у италијански Ренде, да би се затим у словеначком Браву етаблирао као један од најбољих штопера тамошњег првенства. Скренуо је тако пажњу Сочија који га је довео, а фантастичним партијама у првенству Русије, као и у националном тиму Словеније, наметнуо се Зениту који га је ангажовао. Убрзо је договорено и да ће појачати Црвену звезду као позајмљен играч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана