Ван дер Сар мора остати у болници у Сплиту

ГС
Ван дер Сар мора остати у болници у Сплиту

СПЛИТ - Бивши холандски голман Едвин ван дер Сар (52) завршио је јуче због крварења у мозгу на претрагама главе у КБЦ-у Сплит на Одјелу интензивне његе, а љекари га данас не пуштају кући.

Ван дер Сар мора остати на интензивној њези, а његов некадашњи клуб Ајакс објавио је те информације на захтјев његове породице.

-Едвин ван дер Сар остаје на интензивној до даљег. Његово је стање стабилно, али забрињавајуће. Ајакс дијели информације у име његове супруге Анемарие Ван дер Сар. Породица Ван дер Сар је захвална и дубоко дирнута свим порукама подршке - објавили су “Копљаници”.

Ван дер Сар је током играчке каријере био један од главних играча убитачне Ајаксове генерације из деведесетих година, која је 1995. године освојила Лигу шампиона.

С Манчестер Јунајтедом је освојио четири наслова енглеског првака и Лигу шампиона 2008. године, играо је још за Јувентус и Фулам, а крајем маја је напустио функцију директора у Ајаксу.

Једанаест година је провео на тој позицији у свом матичном клубу, а током већине његовог мандата Ајакс је био доминантан у Низоземској те је 2018. године стигао и до полуфинала Лиге шампиона, преноси “Кликс”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана