Вадзе из Звијезде 09 отишао у Чукарички

Д.Д.
Вадзе из Звијезде 09 отишао у Чукарички

ЕТНО СЕЛО СТАНИШИЋИ – Из Звијезде 09 у Чукарички! Крилни играч Годсвил Вадзе је прошле сезоне био један од најбољих појединаца у екипи у Премијер лиги БиХ и сад је то наплатио преласком у нови клуб.

Уговор са Брђанима потписао је на три године. Вадзе је рођен 4. септембра 2001. године у граду Тефле у Гани, а каријеру започео је у аустријском тиму Пинцгау Салфелден, одакле је прешао у Звијезду 09 из Станишића. У тиму из Републике Српске био је веома запажен, у 49 утакмица постигао је осам голова, шест пута је био асистент.

– Веома сам срећан што сам постао члан Чукаричког. Једва чекам да упознам саиграче, да одрадим први тренинг и надам се да ћу врло брзо бити у конкуренцији за утакмице. Захвалан сам Богу, као и свим људима у Гани који вјерују у мој таленат. Обећавам да ћу дати  максимум за клуб, којем сам веома захвалан због чињенице да ме је ангажовао. Привилегија је играти за Чукарички – рекао је Вадзе.

Вадзе је задужио дрес са бројем 11, у понедељак је одрадио здравствене прегледе, а у уторак ће бити и на првом тренингу са екипом.

– Пратили смо дуже време неколицину момака који су били на нашем радару, између осталог и Вадзеа. Одрадили смо детаљне анализе, уз помоћ скаутинг службе, заједно смо дошли до закључка да је ово идеалан профил играча који се уклапа у систем и идеју игре коју тражи наш шеф струке Горан Станић. Очекујемо од момка из Гане да се брзо уклопи у захтеве и да што пре конкурише за тим, а од великог значаја биће и чињеница да је већ играо на овим просторима – казао је технички директор Чукаричког Горан Гркинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана