Панатинаикос долази на мегдан Борцу

Д.Д.
Панатинаикос долази на мегдан Борцу

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца су добили ривале у Лиги конференције и имаће прилику да направе додатни успјех у европским такмичењима. Прави спектакл се очекује приликом гостовања грчког великана Панатинаикоса.

Бањалучани ће у групној фази Лиге конференције играти на домаћем против аустријског ЛАСК-а, Панатинаикоса, те кипарске Омоније, док ће гостовати код Аполона, Шамрок Роверса (Ирска) и Викингура.

Жријеб је одлично ишао за Борац све до петог шешира из којег је добио грчког великана Панатианикос. "Зелени" су до групне фазе дошли након што су елиминисали Ботев, а затим су поражени од Ајакса и то након пенала. У плеј-офу Лиге конференције су савладали Ленс(1:2, 2:0).

За овај тим играју садашњи репрезентативац Србије Немања Максимовић, те бивши Филип Младеновић и Филип Ђуричић. 

Приликом извлачења из првог шешира Борац је имао среће и добио је ЛАСК којег ће дочекати на Градском стадиону.  Аустријанци су поражени од ФЦСБ у овим квалификацијама. За овај тим играју бивши фудбалери Звезде Филип Стојковић и Бранко Јовичић.

Ту су и два ривала с Кипра. Бањалучани ће ићи на гостовање против Аполона, док ће на Градском стадиону дочекати Омонију. 

Ирски тим Шамрок Роверс је ривал из четвртог шешира и "црвено-плави" ће ићи на гостовање. Посљедњи ривал је Викингур.

ПРВИ ШЕШИР: Борац – ЛАСК

ДРУГИ ШЕШИР: АПОЕЛ – Борац

ТРЕЋИ ШЕШИР: Борац – Омонија

ЧЕТВРТИ ШЕШИР: Шамрок Роверс – Борац

ПЕТИ ШЕШИР: Борац – Панатинаикос

ШЕСТИ ШЕШИР: Викингур Рејкјавик - Борац

Распоред мечева биће познат у току сутрашњег дана.

Екипе које послије лигашког дијела буду пласиране од првог до осмог мјеста директно ће изборити наступ у осмини финала, док ће сви они који се нађу од 9. до 24. позиције разигравати за мјесто међу 16 најбољих.

Све екипе које се пласирају од 25. до 36. мјеста завршавају европску причу за ову сезону.

Датуми одигравања утакмица Лиге конференција су 3. октобар, 24. октобар, 7. новембар, 28. новембар, 12. децембар и 19. децембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана