Урош Радаковић за “Глас” о рушењу Фенербахчеа у Купу Турске: Надам се финалу и трофеју

Дејан Кондић
Урош Радаковић за “Глас” о рушењу Фенербахчеа у Купу Турске: Надам се финалу и трофеју

АНКАРА - Пао је Фенербахче кад и гдје се најмање надао, од Анкарагучуа, у четвртфиналу Купа Турске. Након непуна четири мјесеца великан из Истанбула доживио је пораз у домаћим оквирима. Један од оних који је уградио себе у тај подвиг тима из главног града Турске је и српски универзалац Урош Радаковић.

Поуздани дефанзивац је због повреде задње ложе након одиграног првог полувремена напустио игру, а његови саиграчи обавили су посао до краја. Некадашњи јуниор Црвене звезде у разговору за “Глас Српске” поручује да су играчи његове екипе били “гладнији” успјеха и да су заслужено другу годину узастопно међу четири најбоље екипе у најмасовнијем клупском такмичењу у турском фудбалу.

- Мислим да смо баш добро отворили утакмицу, ушли смо како треба, после неколико везаних пораза које смо имали. Након последњег меча који смо изгубили ми играчи направили смо састанак у свлачионици, рекли смо све у лице једни другима шта смо имали. То нам је доста помогло у припреми овог сусрета против Фенера. Видело се то на терену, били смо “гладни”, дисциплиновани и борбени. Одиграли смо целу утакмицу како треба. Мислим да смо заслужено победили. Кад овако играмо на свом терену пред 20.000 наших навијача, који нас носе не може другачије да се заврши. Драго ми је да смо се пласирали у полуфинале. Надам се да ћемо отићи корак даље него прошле године. Надам се финалу и трофеју, ако Бог да. Што се мене тиче, осетио сам и дан пре меча бол у задњој ложи. Мислим да није ништа страшно, да је у питању премор. Ову утакмицу нисам хтео да пропустим. Не игра се сваки дан четвртфинале Купа, још против Фенера. Надам се да ћу паузирати три, четири дана и наставити у истом ритму - рекао је Радаковић.

Већ сада сви су се у Анкарагучуу окренули наставку шампионата. “Жуто-црни” налазе се на диоби од 14. до 16. мјеста на табели турске Суперлиге са 29 освојених бодова. Имају само бод више од тимова у зони испадања.

- Доста је турбулентна сезона, од онога са нашим председником, његове казне, пет утакмица играли смо без публике. Све се то одразило и на нас играче и пренело на терен. Неке утакмице бисмо сигурно добили да смо имали навијаче уз нас. Предстоји нам борба за опстанак, али надам се да се екипа сабрала после ове победе. Мотивисани смо да осигурамо опстанак, а мислим да ћемо на крају завршити у средини табеле. Верујем у екипу - истакао је Радаковић.

На клупи Анкарагучуа налази се Емре Белозоглу, жива легенда турског фудбала. Урош за бившег играча Галатасараја, Фенербахчеа, али и Интера има само ријечи хвале.

- Сувишно је трошити речи о Емреу, променио је доста клубова, имао сјајну каријеру. Делује ми да је највише ствари покупио из Италије, што се тиче тактике. Воли да припрема утакмицу према противнику, доста пажње посвећује детаљима. Мислим да ће имати озбиљну каријеру као тренер. Има добар однос према играчима, прича два, три језика. То доста помаже на терену и ван њега - нагласио је Радаковић.

Урошу уговор са Анкарагучуом истиче на љето и додаје да не би имао ништа против да остане у главном граду Турске.

- Баш сам срећан у Турској и ја и моја породица. Син ми се овде родио прошле године, кћерка иде у школу. Супер нам је, баш сам се навикао, људи су пријатни. Не бисмо имали ништа против да још неколико година останемо у Анкари. Сада би требало да почну разговори о продужетку уговора, видећемо шта ће бити - закључио је Радаковић.

Звезда

Урош је 2011. године из млађих категорија напустио Звезду, не потписавши професионални уговор. Нада се да ће добити прилику да то “исправи” и одигра бар једну утакмицу за први тим “црвено-бијелих”.

- Без везе смо се растали, али добро био сам млад и неискусан. Доносиш тада неке одлуке које можда нису на месту. Изабрао сам свој пут и надам се да ћу обући “црвено-бели” дрес макар једном пре него што завршим каријеру, да осетим атмосферу на “Маракани”. Не зависи све од мене, видећемо. Волео бих да заиграм за Звезду, то је мој омиљени тим, у којем сам научио прве фудбалске кораке. Цела породица ми је “звездашка”. Кад год имам времена одем на утакмице кошаркаша Звезде. Њих пратим више од фудбалских. Даће Бог да се вратим на “Маракану” - рекао је Радаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана