Умро један од најбољих фудбалера у историји италијанског фудбала

Г.С.
Умро један од најбољих фудбалера у историји италијанског фудбала

Луиђи Рива, један од најбољи фудбалера у историји италијанског фудбала преминуо је у 79. години, јављају медији са Апенина.

Италијанска Газетта дело Спорт је раније у понедјељак јавила да је Рива прошао серију медицинских тестова након што је превезен у болницу и био пажљиво праћен од стране љекара. Нажалост, његово стање се погоршало и Италија се опрашта од једног од својих највећих легенди.

АНСА преноси да је најбољи стријелац националног тима хоспитализован јуче на одјељењу кардиологије болнице Бротзу у Каљарију након што је доживио срчани удар јуче. Свој 79. рођендан прославио је 7. новембра. Од 2019. године био је почасни предсједник Каљарија. Сматран је најбољим италијанским нападачем послијератног периода, био је власник рекорда по броју постигнутих голова за национални тим: 35 у 42 наступа, Невјероватна просјечна статистика од 0,83 гола по утакмици, преноси Телеграф.

Рива је провео 15 година своје играчке каријере у Каљарију, током које је постигао 208 голова за клуб у 374 утакмице. Био је кључан за историјски тријумф у шампионској сезони 1969-70, а 2005. године клуб је повукао број 11 у част Ривиним достигнућима.

Није био само херој свог клуба, већ је Рива такође обезбиједио своје мјесто као легенда Италије захваљујући својим напорима за национални тим. Представљао је Азурре на два Свјетска првенства и једном Европском првенству, постигавши притом 35 голова, чиме је потврдио свој статус најбољег стријелца у историји своје земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана