Украјинац залудио фудбалски свијет: И Борац је упознао Довбика

Дарко Драгичевић
Украјинац залудио фудбалски свијет: И Борац је упознао Довбика

ЂИРОНА – Ђирона је апсолутни хит у првенству Шпаније, а прво име тима је Украјинац Артјем Довбик. Готово на сваком мечу нападач показује свој раскошни квалитет и какав је мајстор.

Тако је недавно постигао хет-трик против Севиље у побједи од 5:1 и главни је адут тима у борби за титулу шампиона. Постигао је три гола за само шест минута и још једном залудио скауте највећих клубова који желе да га ангажују на крају ове сезоне. Био је то трећи најбржи хет-трик у историји Ла­ лиге.

Квалитет овог играча добро су упознали и фудбалери Борца 2022. године на припремама у Анталији. Тада је Борац у фебруару одиграо пријатељски меч против Дњипро 1 у којем је поражен 2:3.

Двоструки стријелац за Украјинце био је управо Довбик. Изузетно јак у дуелу, а опет брз правио је велике проблеме Александру Војновићу и Ђорђу Милојевићу.

И фудбалски лаик је могао тада да види да је пред Довбиком лијепа будућност, а новинари који су пратили клуб су тада питали хрватског тренера о квалитетима овог играча који се истицао.

- Он је будућност клуба и сигурно је да ће га добро продати. Већ имају добре понуде из Енглеске, али желе да сачекају пуну цијену. Сјајан нападач који је веома јак, одлично се креће и позиционира. Увијек је гладан голове. А уз то приватно баш вриједан - причао је након дуел са Бањалучанима тадашњи тренер Дњипра Игор Јовићевић.

Довбик је ипак дуго остао у Дњипру и клуб је напустио тек почетком рата у Украјини. Кратко је боравио у Динаму из Кијева, а затим га је купила Ђирона која је тако направила сјајан потез. Партије које пружа омогућиће клубу велику зараду, јер су га платили седам милиона евра. Довбик је већ на 16 голова и шест асистенција.

Шевченко

Прослављени нападач и селектор Украјине Андриј Шевченко је одмах препознао квалитет младог нападача па га је још 2018. године позвао у репрезентацију. Он је постигао шест голова за свој тим те сезоне, али Шевченко је ипак одлучио да га уврсти у састав, јер је препознао квалитет и голгетерски инстинкт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана