УЕФА због великог скандала казнила ХФС, два клуба нису смјела играти Европу

ГС
Foto: Агенције

Кровна европска ногометна асоцијација УЕФА објавила је да је жестоко новчано казнила Хрватски фудбалски савез (ХФС) са 100.000 евра и 150.000 евра условно, а све због великог скандала који датира од прошлог љета.

Тада је УЕФА казнила Ријеку и Осијек са укупно милион евра због неправилних финансијских извјештаја и неисплаћених плата играчима, а ова два клуба су била и условно кажњена избацивањем из идућег такмичења на које се квалифицирају ако понове сличан прекршај у сљедеће три сезоне.

Сада је УЕФА објавила да је казнила ХНС јер је уступио лиценце за наступ у Европи Ријеци и Осијеку, пошто ови клубови нису смјели играти европска такмичења у актуелној сезони, пренио је Национал.

Овај хрватски портал јавља и да је сада могуће избацивање хрватских клубова из УЕФА такмичења јер ХФС мора испунити одређене активности које су му наређене.

Мораће Хрватски фудбалски савез ажурирати правилник о лиценцама, увести прелиминарни датум провјере лиценци прије крајњег УЕФА-иног рока 31. марта, одржавати једну радионицу годишње са свим клубовима, а уз то ће и ХФС-ов стручњак за лиценцирање морати издавати детаљније извјештаје.

Наређено је ХФС- у и да мора одржати један билатерални састанак годишње с клубовима којима се издаје УЕФА лиценца, треба добити и независни цертификат о усклађености УЕФА правилником те све вријеме сарађивати с УЕФА-иним контролним тијелом.

За сваку ставку коју ХФС не испуни из нагодбе УЕФА ће Савез казнити с додатних 50.000 евра, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана