УЕФА поново казнила Партизан

Танјуг
УЕФА поново казнила Партизан

НИОН - Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (УЕФА) казнила је данас Партизан са укупно 40.750 евра због инцидената навијача на реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе против Лугана који је одигран у Туну 15. августа.

Како је наведено у одлуци, српски клуб је кажњен за: расистичко и/или дискриминаторно понашање, транспаренте неприкладне за спортски догађај и због паљења пиротехнике.

Петнаест хиљада евра Партизан ће платити због истицања транспарената којима није мjесто на фудбалским борилиштима, 5.750 због употребе пиротехнике и 20.000 евра због расистичког понашања навијача. Уз то, клуб на наредном гостовању, против Гента, сљедеће сриједе, неће моћи да рачуна на подршку присталица "црно-бијелих". 

Партизан је због меча код куће против Лугана такође био кажњен и новчано и забраном доласка навијача на меч против Гента у плеј-офу Лиге конференција, који је на програму у четвртак у Хумској од 20 и 15. 

Партизан је у трећем колу квалификација за Лигу Европе поражен код куће од Лугана резултатом 0:1, а у реваншу је елиминисан пошто је послије продужетака било 2:2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана