УЕФА избацила Украјинце

Б92
Foto: Профимедиа

Европска фудбалска асоцијација (УЕФА) потврдила је испадање украјинског клуба Дњипро-1 из својих такмичења.

Дњипро-1 је био приморан да напусти европска такмичења због финансијских проблема.

То је највише прославила мађарска Пушкаш академија, која је без борбе прошла у треће коло квалификација за Лигу конференција.

Питање је зашто је УЕФА уопште оволико дуго чекала на овакву одлуку, уместо да замени Дњипро-1 неким другим тимом, с обзиром да је тај клуб пред банкротом, тренутно нема играча у постави, а свеукупно има троје запослених.

Украјинци су предали оба меча Мађарима, а одлуку је потврдила сама УЕФА и додијелила двије 3:0 побједе мађарској екипи.

Овакав епилог направио је проблем Аустрији Беч која је с посебним опрезом пратила ситуацију.

Прије годину дана продали фудбалера за 8 милиона

Да је Дњипро-1 утакмице предао прије жријеба у 14:00 сати, Аустрија би била носилац у трећем колу квалификација, али с обзиром да је Дњипро-1 захтев поднио око 18 часова, статус носиоца је припао Мађарима.

Занимљиво да је Дњипро-1 прије само годину дана продао Артјома Довбика у Ђирону за осам милиона евра па су околности под којима је клуб доведен у тренутно стање врло упитне.

Такође је интересантно да је Дњипро-1 на крају доживио исту судбину као његов претеча Дњипро, који је прије неколико година исто сносио санкције УЕФА из финансијских разлога.

Дњипро-1 је прошле године био четврти у украјинском шампионату, али ће ове, изгледа, главни циљ бити сува егзистенција клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана