У Звијезди 09 се надају првој побједи

Дарко Пашагић
У Звијезди 09 се надају првој побједи

БИЈЕЉИНА/ДОБОЈ - Први окршај два клуба из Републике Српске у овој сезони Премијер лиге БиХ биће одигран у суботу од 17 часова у Угљевику, када ће Звијезда 09 угостити добојску Слогу.

Иако су повратници у премијерлигашко друштво, у табору тима из етно-села Станишићи нико се није надао овако лошем старту, јер у прва три кола није освојен ниједан бод, а примљено је чак 11 голова.

- После три пораза заредом сигурно није лако изаћи на терен, али надам се да ће након овог меча ситуација бити бар мало ведрија. Екипа Слоге је физички доминантнија, али покушаћемо да добијемо утакмицу. Међутим, нисмо у стању ником да претимо, јер наш тим још формирамо - нагласио је шеф стручног штаба Звијезде 09 Михајло Јурасовић и додао пред овај сусрет нема никаквих кадровских проблема.

Првотимац клуба из етно-села Станишићи Новица Максимовић је истакао да се не жели освртати на претходне утакмице.

- Слога је такмичарска екипа, која је састављена од искусних играча, физички добро припремљених који пре свега знају да играју фудбал. Јасно је да смо у резултатској кризи, али време је да из ње изађемо. Добро смо радили током недеље, а што је најбитније атмосфера у тиму није пољуљана. Свима је јасно у каквој смо ситуацији, тако да ћемо дати све од себе да бисмо забележили победу - рекао је Максимовић.

Добојлије су у прва три кола одиграле два меча, оба на гостовању и забиљежиле побједу над Сарајевом и пораз од Игмана.

- Још жалим због пораза у Коњицу, гдје смо више очекивали него на “Кошеву”, одакле смо се вратили са сва три бода. Биће нам ово треће гостовање у низу и да нам је неко пред почетак сезоне понудио три бода, објеручке бисмо прихватили. Међутим, послије побједе над Сарајевом амбиције су порасле и надали смо се да у сљедећа два, условно лакша гостовања можемо освојити још бодова. Поражени смо од Игмана, сада нам остаје овај дуел против Звијезде 09, која није нимало наивна екипа. Ради се о тиму састављеном од искусних фудбалера - нагласио је кормилар Слоге Владо Јагодић.

Добојлије у овом сусрету неће бити комплетне.

- За нас је отежавајућа околност што и даље не можемо рачунати на повријеђеног Николу Дујаковића. Данило Шиповац се вратио тренинзима послије паузе од десетак дана, тако да још размишљамо о томе да ли ће бити у комбинацији за овај сусрет. Ипак очекујем добру игру свог тима и надам се повољном резултату, а до њега не можемо доћи без постигнутих голова - додао је Јагодић.

У осталим сусретима четвртог кола Премијер лиге снаге ће одмјерити: субота: Посушје - Жељезничар (20.45 часова), недјеља: Борац - Игман (19.30), Зрињски - ГОШК (20), Вележ - Широки Бријег (21.30), понедјељак: Тузла сити - Сарајево (17 часова).

Премијер лига

1. Игман     2        2        0        0        5:3     6

2. Ш. Бријег         2        2        0        0        3:1     6

3. Вележ     2        1        1        0        5:0     4

4. ГОШК    3        1        1        1        3:4     4

5. Тузла сити        2        1        0        1        4:2     3

6. Сарајево 2        1        0        1        4:2     3

7. Жељезничар    1        1        0        0        2:0     3

8. Слога (Д) 2        1        0        1        2:2     3

9. Зрињски 0        0        0        0        0:0     0

10. Борац   1        0        0        1        0:2     0

11. Посушје         2        0        0        2        1:5     0

12. Звијезда 09     3        0        0        3        3:11   0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана