У редовима Вележа сјајна атмосфера послије велике побједе у Зворнику

Дарко Пашагић
У редовима Вележа сјајна атмосфера послије велике побједе у Зворнику

НЕВЕСИЊЕ – Фудбалери Вележа надомак су пласмана у Прву лигу Републике Српске пошто су у првој утакмици баража као гости савладали Дрину на Градском стадиону у Зворнику са 3:0.

Иако су пред меч улогу фаворита препустили домаћину, изабраници Мијата Мишељића одиграли су сјајан меч у коме су иницијативу у потпуности предали Зворничанима, а шансу вребали из контранапада. Такав један уродио је плодом у 15. минуту када је мрежу Бранислава Ружића затресао Дарко Реповић. Послије тога фудбалери Дрине кренули су на све или ништа, али и када су се нашли у прилици или полуприлици непремостива препрека за њих био је голмана Вележа Милош Зуровац. У финишу сусрета услиједиле су још двије брзе контре гостију, а обје је гол претворио Срђан Драшковић за високу побједу од 3:0.

- Иако смо стекли неочекивану предност у првом сусрету не смијемо мислити да је било шта готово, већ морамо бити максимално концентрисани и у сриједу на нашем стадиону. Пред почетак сусрета потајно смо се надали да можемо приредити изненађење, али овако високој побједи се нисмо надали. Искористили смо брзину наших фудбалера и дошли до вриједног тријумфа, али опет понављам да још нисмо прволигаши, јер смо одиграли тек једно полувријеме - нагласио је шеф стручног штаба Вележа Мијат Мишељић.

Овај стручњак био је једна од окосница тима у сезони 1996/97, јединој у којој су Невесињци били чланови Прве лиге Републике Српске (тада се играло у двије групе, запад и исток). Тада играч, данас тренер и оба пута се писала и сада се поново пише једна од најљепших страница Фудбалског клуба Вележ у историји дугој 91 годину.

- Дуго смо чекали овакву прилику и надам се да је сада нећемо прокоцкати. Сигурно је да ће у сриједу, када се игра реванш, бити прави празник за цијело Невесиње. Очекујем да наш стадион буде испуњен до посљедњег мјеста, очекујем велику подршку са трибина, која ће нам помоћи да одбранимо ову велику предност из првог меча. Сигурно је да ће Зворничани од првог минута јуришати ка нашем голу, али вјерујем да ће моји изабраници остати мирни и прибрани као што су били и у суботу у Зворнику и да ћемо на крају остварити сан који се у Невесињу чека пуних 26 година – додао је Мишељић.

  

***

ДРИНА (З)          0 (0)

ВЕЛЕЖ (Н)        3 (1)

 

Стријелци: 0:1 Реповић у 15, 0:2 Драшковић у 84, 0:3 Драшковић у 90. минуту.

Стадион: Градски у Зворнику.

Гледалаца: 250.

Судија: Бојан Панић (Приједор) 7.

Жути картон: Максимовић (Дрина, Зворник).

Играч утакмице: Срђан Драшковић (Вележ, Невесиње) 8,5.

ДРИНА (ЗВОРНИК): Ружић 5, Денковски 5 (од 42. минута Којић 5), Вељкић 5, Андрић 5, Сушић 5, Васић 5 (од 80. минута Јездић -), Перић 5 (од 69. минута Ковачевић -), Максимовић 5, Ћулум 5, Станишић 5, Новак 5. Тренер: Вељко Цвијетиновић.

ВЕЛЕЖ (НЕВЕСИЊЕ): Зуровац 7,5, Гутић 7,5, Петковић 7,5, Вукосав 7,5, Г. Продановић 7,5, Кљакић 7,5, Реповић 8, Драшковић 8,5, Радовић 7,5, С. Продановић 7,5, Шаренац 7,5. Тренер: Мијат Мишељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана