У редовима Борца задовољни послије пласмана у четвртфинале Купа БиХ

Дарко Пашагић
У редовима Борца задовољни послије пласмана у четвртфинале Купа БиХ

БАЊАЛУКА - Послије побједе у првој званичној утакмици у 2024. години и пласмана у четвртфинале Купа БиХ шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић био је задовољан.

Његови изабраници су у осмини финала на Градском стадиону у Бањалуци савладали Звијезду 09 са 2:0 и тако се пласирали у наредну рунду најмасовнијег такмичења. "Црвено-плави" су до тријумфа стигли за само седам минута. Прво је у 30. минуту послије асистенције Јакова Благаића Јово Лукић погодио мрежу тима из етно-села Станишићи. Већ у 36. минуту било је 2:0. Асистент је поново био Благаић, а стријелац овог пута Ален Јуриљ.

- Честитао бих играчима на побједи, мислим да смо заслужено побиједили. Дали смо два гола из два прекида те смо имали још прилика које нисмо искористили. Има још неких ствари које у завршници морамо боље рјешавати, као и у фази одбране, али сам задовољан овом првом утакмицом и побједом - нагласио је Мариновић.

Рекао је да се на припремама радило на свим сегментима игре па тако и на прекидима.

- У овом сегменту смо били јако добри и прошле сезоне и не видим разлога да тако и не буде настављено. Времена за славље нема много и већ се окрећемо првој првенственој утакмици у новој години, а то је меч против Тузла ситија, који дочекујемо у недјељу на Градском стадиону - додао је Мариновић.

Шеф стручног штаба Звијезде 09 Дарко Милисављевић и поред елиминације из Купа БиХ није био незадовољан.

- Апсолутно заслужена побједа Борца, показали су нам гдје имамо проблема.

За неке техничке грешке моје екипе имам разумијевања, јер нам је ово први званични излазак на терен. Лоше смо стајали код прекида, мада је ривал имао још неколико озбиљних прилика. После два гола Борац је зналачки спустио лопту на земљу и утакмицу мирно привео крају. Могли смо и да смањимо преко Боже Вукоја, који је имао сјајну шансу, али се голман Марко Милошевић истакао. Овај меч за нас је био велико искуство, а сада нам остаје да се што боље припремимо за првенствени сусрет против Посушја, који ће за нас, као и сваки други до краја сезоне, бити квалификациони - нагласио је Милисављевић.

Четвртфинале

У просторијама Фудбалског савеза БиХ у Сарајеву данас у 12 часова биће обављен жријеб четвртфинала Купа БиХ. За ову фазу такмичења у којој ће се играти двије утакмице пласирали су се: Борац (Бањалука), Слога (Добој), Јединство (Бихаћ), Посушје, Широки Бријег, Вележ (Мостар), Зрињски (Мостар) и Сарајево. Први мечеви четвртфинала играће се 28. фебруара, а реванш утакмице су 13. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана