У редовима Борца улогу фаворита свјесно препуштају Аустрији

Дарко Пашагић
У редовима Борца улогу фаворита свјесно препуштају Аустрији

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца у четвртак од 20.30 часова на “Ђенерали арени” у Бечу одиграће први меч другог кола квалификација за Лигу конференција, а у табору Бањалучана пред овај сусрет улогу фаворита свјесно препуштају најтрофејнијем аустријском клубу.

Сама чињеница да су 24 пута били шампиони своје земље и да су 27 пута освајали национални куп говори о снази клуба основаног 1911. године.

- Аустрија је најтрофејнији клуб у својој земљи. Играју модеран фудбал. То је екипа која игра агресивно и држи интензитет током цијеле утакмице. Ако желимо да им парирамо морамо свих 90 минута да играмо изнад просјека. Свима је јасно да су фаворити пред овај сусрет, али то не значи да се морам предати и да на гостовање идемо без наде - нагласио је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Он је нагласио да највећа опасност по одбрану Борца пријети од Швајцарца Хариса Табаковића.

- То је изузетно вјешт нападач, који користи сваку грешку ривала и има страшан осјећај за лопту. Прошле сезоне био је други стријелац аустријског шампионата. Међутим, неће он бити једина пријетња по гол. Нашу шансу можемо тражити по боковима, јер се њихова оба либера убацују високо и остаје онда више простора. Такву њихову игру покушаћемо да искористимо - наставио је Мариновић.

Стратег “црвено-плавих” осврнуо се и на припремни период.

- Иза нас је шест седмица припрема које су биле веома квалитетне. Видјели смо гдје смо и ко смо, шта и како даље. Како су припреме одмицале био сам све задовољнији, а прави путоказ како би све то требало изгледати је контролна утакмица с Војводином у Новом Саду, која је за нас била генерална провјера - истакао је Мариновић.

Очекује се да Борац у првом мечу има велику подршку навијача.

- Беч није тако далека дестинација и очекујем да ће много Бањалучана доћи на утакмицу. Уз све то и у Аустрији има много наших присталица и сигурно да ће нам у таквој ситуацији бити знатно лакше играти - додао је Мариновић.

Голман Бањалучана Никола Ћетковић се нада повољном резултату у Бечу.

- Аустријанци играју високи пресинг и врше притисак на одбрану ривала током свих 90 минута и то често противника тјера на грешке. Мислим да смо физички спремни и да можемо показати пуни квалитет. Има нових играча који су се добро уклопили у наш систем игре и надам се добрим вијестима из Беча - истакао је Ћетковић.

Химна

На градском стадиону јуче је промовисана и нова химна клуба из Платонове за коју су текст написали Мирослав Јањанин и Младен Игњатовић. Пјесму “Борац је црвено-плава заклетва” изводи Лазар Јовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана