У редовима Борца реални послије још једнoг пораза у Анталији

Дарко Пашагић
У редовима Борца реални послије још једнoг пораза у Анталији

АНТАЛИЈА - Помоћни тренер Борца Борис Распудић послије пораза у другој контролној утакмици на припремама у Турској од вишеструког шампиона Јерменије Пјуника из Јеревана (0:2) нагласио је да су на овој утакмици скупо кажњене све слабости које су Бањалучани показали.

Пјуник је повео у 25. минуту поготком хрватског интернационалца Луке Јуричића, а коначан резултат поставио је послије брзог контранапада Едгар Малакјан у 64. минуту.

Бањалучани су на овом сусрету имали неколико прилика, али нису успјели да стигну до првог поготка у Анталији, јер су и у првој утакмици одиграној против руског суперлигаша Балтике из Калињинграда поражени идентичним резултатом (0:2).

- Јерменска екипа се показала као веома озбиљан противник, мада смо показали неке слабости које је противник казнио. Не можемо бити задовољни резултатом иако има момената у игри који су били добри. Њих ћемо пробати задржати, а оно што није ваљало морамо што прије пробати да исправимо. Момци су дали све од себе, али смо имали неке почетничке грешке. Транзиција по изгубљеној лопти није била на нивоу. Уз то смо далеко стајали код првог гола и одмах смо били кажњени – нагласио је Распудић.

Искусни бек “црвено-плавих” Александар Субић је рекао да су грешке разумљиве за ову фазу припрема у којој се ради пуним интензитетом, највише без лопте.

- Иако смо изгубили, мислим да је било неких добрих ствари које треба још да дорађујемо. Наравно, у овом тренутку нешто више лошијих, али има још стварно много времена да се све то поправи. Имамо још четири утакмице у Анталији и порадићемо на томе – рекао је Субић, који је у игру ушао у наставку сусрета.

Још једном је похвалио идеалне услове у Анталији, али и атмосферу у екипи.

- Овдје смо већ седам дана и нема стварно никаквих замјерки, од самих услова у хотелу, терена за тренирање, теретане... све је идеално. Наше је само да се што боље припремимо за наставак сезоне. Похвалио бих и сјајну атмосферу која влада у екипи. Већина нас је већ дуго у клубу, готово да није било никаквих промјена, бар што се тиче долазака у зимском прелазном року, тако да се веома добро познајемо – наставио је Субић.

Очекује да ће Бањалучани имати веома успјешно прољеће.

- Не заносимо се чињеницом да бјежимо седам бодова актуелном шампиону Зрињском. Међутим, без обзира на све то лијепа је предност и готово сам сигуран да ћемо успјети да је сачувамо. Још смо у игри и за освајање Купа БиХ, тако да ћемо сигурно и у овом такмичењу покушати да се дочепамо пехара. Оно што је најважније у овом тренутку је да се добро припремимо за наставак сезоне и да нас мимоиђу повреде током припремног периода – додао је Субић.

Милошевић и Шушић

Утакмицу против Пјуника започели су: Милошевић, Квржић, Ћелић, Шушић, Ерера, Граховац, Нишић, Чавић, Благаић, Јуриљ и Лукић. Још су играли: Кулашин, Марчетић, Ђекић, Пејовић, Субић, Терзић, Фићовић, Врањеш и Вуковић. Свих 90 минута на терену су провели голман Марко Милошевић и штопер Саво Шушић.

Сљедећу утакмицу Борац у петак игра против аустријског Тирола, а дан касније ривал Бањалучана биће руски Динамо их Махачкале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана