У редовима Борца надају се добром резултату против Посушја: Уз навијаче до тријумфа

Дарко Пашагић
У редовима Борца надају се добром резултату против Посушја: Уз навијаче до тријумфа

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца послије двонедјељне репрезентативне паузе окрећу се првенственим обавезама, а на Градски стадион у недјељу од 19.45 часова стиже Посушје.

Чета коју са клупе преводи Бранко Карачић у одгођеној утакмици првог кола изненадила је у Мостару актуелног шампиона Зрињски и славила са 1:0 и то је разлог више да Бањалучани пред овај дуел буду опрезни. Без обзира на то, надају се побједи, којом би се још више учврстили у горњем дијелу табеле.

- Искористили смо првенствену паузу да се што боље припремимо за наставак сезоне. Одлично смо тренирали минулих дана. Била су и по два тренинга дневно, а екипа је показала завидну радну етику и вољни моменат. Сматрам да смо додатно затегли све линије тима и да смо спремни за сва искушења која нас очекују у наредном периоду. Циљ нам је да наставимо тамо гдје смо стали и да наставимо серију побједа. Знамо да неће бити лако, али ми у сваку утакмицу улазимо са жељом да освојимо три бода - нагласио је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Стручни штаб задовољан је и здравственим билтеном, па су сви играчи спремни за дуел са Посушјем.

- Екипа Посушја је послије побједе у Мостару сигурно подигла свој ниво самопоуздања. Показали су против Зрињског да имају квалитет и да могу веома добро да одиграју на гостујућем терену. Ми смо их добро анализирали, уочили смо њихове предности, али и мане, тако да смо спремни за утакмицу. Неће бити лако, али наши циљеви су јасни. Морамо, сви до једног, да будемо максимално концентрисани од првог до посљедњег минута - наставио је је Мариновић.

У Борчевом табору прижељкују и пуне трибине на утакмици са Посушјем.

- Навијачи су нам увијек вјетар у леђа и њихова подршка је од немјерљивог значаја. Сматрам да је добар моменат да трибине буду пуне. Недјеља је дан за фудбал, термин је идеалан, а екипа је у серији добрих резултата. Позивам све присталице Борца да дођу на стадион и да буду уз нас - додао је Мариновић.

Фудбалери Звијезде 09 у истом термину, у недјељу од 19.45 часова, гостоваће на стадиону “Пецара”, гдје ће играти против Широког Бријега, који је у досадашња четири одиграна сусрета освојио десет бодова и најавио борбу за сам врх табеле. С друге стране, премијерлигаш из етно-села Станишићи је и у репрезентативној паузи наставио са довођењем играча, све с циљем да што прије побјегне са посљедње позиције.

- Добро смо радили у овој паузи. Жеља нам је била да што више уиграмо екипу, поготово у фази одбране, јер смо у првих шест мечева примили велики број погодака. Додатно смо се појачали водећи рачуна баш о одбрани и очекујем да резултати буду видљиви у наредном периоду - нагласио је кормилар Звијезде 09 Михајло Јурасовић.

Пред овај сусрет стручни штаб повратника у елиту нема великих кадровских проблема.

- Истина, имамо неколико помало ровитих играча и пред саму утакмицу одлучићемо ко ће од њих бити у комбинацији, а ко не. Оно што је сигурно, наставићемо да играмо офанзивно без обзира на то ко нам је противник. До сада се видело да можемо и против најбољих да постижемо поготке, а надам се да ћемо овог пута и прилазе према нашем голу успети да добро маркирамо. Ако тако буде, можемо и до повољног резултата, мада морамо бити свесни да је Широки Бријег фаворит - додао је Јурасовић.

У осталим сусретима ове првенствене рунде снаге ће одмјерити: субота: Игман - Вележ (16) Сарајево - Зрињски (20.45), играно у петак увече: Жељезничар - ГОШК.

Премијер лига

1. Сарајево 5        3        1        1        9:5     10

2. Ш. Бријег         4        3        1        0        6:2     10

3. Борац     4        3        0        1        13:5   9

4. Жељезничар    5        3        0        2        6:3     9

5. Посушје 6        3        0        3        8:7     9

6. Игман     6        3        0        3        9:12   9

7. Вележ     5        2        2        1        7:2     8

8. Зрињски 3        2        0        1        8:5     6

9. Тузла сити                 5        2        0        3        9:8     6

10. ГОШК  6        1        2        3        6:11   5

11. Слога (Д)        5        1        0        4        2:12   3

12. Звијезда 09     6        1        0        5        9:20   3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана