У Mozzartовим бојама нижу побједе широм земље: Нови дресови стигли у још пет клубова

Г.С.
Нови дресови стигли у још пет клубова
Foto: Mozzart | Нови дресови стигли у још пет клубова

У традиционалној акцији компаније Mozzart „Нови дресови за нове шампионе" у новој спортској опреми заблистали су бројни клубови широм наше земље.

Фудбал, рукомет, кошарка или одбојка, женски или мушки, градски или сеоски тимови - није важно, све док имају жељу да се боре за побједе. 

Свима им подршку на том путу пружа компанија Mozzart донацијом по двије гарнитуре нове опреме у којима сада освајају бодове у дворанама и на стадионима широм БиХ.

Новим дресовима из Mozzartа обрадовала се екипа ФК Чечава из Теслића. 

Клуб богате традиције окупља око 65 чланова у двије селекције. Сениори су тренутно осми у Регионалној лиги Центар, а кадети прваци Омладинске лиге ГФС Добој. 

У прошлости су изњедрили много познатих фудбалских имена и остварили бројне успјехе, а највећи су освајање шампионске титуле у ПФЛ Добој 2019/20 и Регионалне лиге Центар 2020/21.

У наредном периоду желе да улажу у омладински погон и да се сениори врате на друголигашку сцену.

- Подршка компаније Mozzart, у виду двије гарнитуре дресова, значајно је помогла нашем клубу за одигравање фудбалских утакмица на чему смо веома захвални, те се надамо да ћемо и у наредном периоду наставити сарадњу - каже Дејан Продић, предсједник Скупштине клуба.

Сличну поруку имају и у Женском рукометном клубу Младост из Бањалуке.

- ЖРК Младост 1960 тренутно није корисник буџетских средстава, па се ослањамо на лично финансирање и на спонзоре. Зато је опрема коју смо добили од компаније Mozzart свакако велика помоћ у функционисању. Надамо се да ћемо заједно расти и да ћемо ове сезоне бити у самом врху Прве Мтел лиге РС - поручује Небојша Старчевић, предсједник скупштине ЖРК Младост 1960.

За више од шест деценија рада, овај клуб се окитио бројним титулама. Први је женски тим из Бањалуке који је играо европска такмичења и то Куп побједника купова 2000/01. 

Могу да се похвале познатим рукометашицама које су потекле из њихових редова међу којима је било и неколико репрезентативки бивше и садашње државе.

Тренутно се такмиче под окриљем Рукометног савеза РС. У наредној сезони ће се за бодове борити у три омладинске категорије и сениорској конкуренцији у Првој Мтел лиги РС. Приоритет им је квалитетан рад са млађим категоријама из којих попуњавају прву екипу.

У подмладак желе да улажу и у ФК Слобода Кереп из Градачца јер тренутно имају само сениорски састав. Првотимци се такмиче у Другој лиги Тузланског кантона гдје су тренутно седми. Ка врху на табеле би могли у новим Mozzart дресовима.

- Подршка Mozzartа је од изузетног значаја спортским колективима као што је наш. Сматрамо да су једна од ријетких компанија која се одлучила дати подршку спортским тимовима и која ради на бољем функционисању, али и опстанку клубова на чему смо им изузетно захвални - поручује Адел Јукан ,предсједник Скупштине ФК Слобода Кереп, Градачац.

Екипа из Градачца изњедрила је репрезентативце и успјешне играче премијерлигаша, а сада су посвећени стабилизацији клуба и афирмацији младих играча кроз покретање Школе фудбала.

За помладак не морају да брину у КК Озрен из Петрова. У свом саставу имају пионире, јуниоре и сениоре. У игри под обручима од сада ће уживати у новој Mozzart опреми.

-Захвални смо на овом поклону из компаније Mozzart. То нам је од великог значаја јер бисмо тешко успјели самостално да обновимо опрему - каже Дејан Благојевић, предсједник Скупштине клуба.

На богатом списку њихових успјеха су клупске и појединачне титуле. У будућности желе да одрже рад са млађим селекцијама и наставе да нижу побједе.

Побједама у новим Mozzart дресовима надају се и у ФК Јединство Доња Чађавица из околине Бијељине. Окупљају се више од четири деценије, а тренутно се за бодове боре у Првој општинској лиги.

- Клуб се финансира махом кроз донације и помоћ Града. Зато нам нова опрема из Mozzartа много значи, посебно у моралном смислу јер знамо да неко води рачуна и о малим срединама као сто је наша - каже Божо Бојић, секретар клуба.

Кроз акцију „Нови дресови за нове шампионе" опреми су се обрадовали у бројним клубовима широм земље, а ову племениту спортску мисију Mozzart ће наставити и у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана