У Леотару вјерују да могу пуно у предстојећој сезони: Борићемо се за врх табеле

Дарко Пашагић
У Леотару вјерују да могу пуно у предстојећој сезони: Борићемо се за врх табеле

ТРЕБИЊЕ - Иако су у љетном прелазном року остали без великог броја играча, који су прошле сезоне за тим са “Полица” наступали у премијерлигашком друштву, у редовима Леотара вјерују да се могу упустити у борбу за сам врх Прве лиге Републике Српске.

Редове Требињаца напустили су: Марко Чубрило, Александар Милаковић, Бобан Георгијев, Амар Тахрић, Душан Пулетић, Харис Ханџић, Махир Карић, Милош Станојевић, Алекса Спаић, Данило Шиповац, Давић Чавић, Божо Прусина, Дејан Узелац, а није продужена сарадња ни са тренером Марком Максимовићем, кога је замијенио “домаћи кадар” Олег Ћурић. На “Полицама” нису сједили скрштених руку, па су у своје редове довели: Луку Бегића, Стефана Параноса, Маркоса Игњасио Сосу, Младена Милошевића, Николу Леку, Луку Бабића и Марка Шушњара.

- Нови играчи су долазили у размацима, тако да се нисмо баш најбоље уиграли, али сматрам да почетак првенства ипак дочекујемо прилично спремни. Истина недостају нам још два, три играча да бисмо комплетирали редове, али очекујем да и та појачања ускоро дођу у Требиње. Вјерујем да ћемо своје право лице показати, тек негдје од трећег, четвртог кола, када се ова екипа још уигра – нагласио је Ћурић.

Један од оних који је остао вјеран старом јату је капитен Ђоко Миловић, који сматра да ће Леотар бити један од кандидата за највиши пласман и поред бројних промјена у играчком кадру.

- Иако је екипа доживјела велике промјене у односу на прошлу сезону када смо наступали у премијерлигашком друштву, вјерујем да имамо снаге да се упустимо у борбу за титулу и повратак у елиту. Припреме су добро одрађене и очекујем да се то види већ од старта сезоне. Најважније је да у првом дијелу првенства останемо у самом врху табеле, а онда ћемо у зимској паузи још више консолидовати ситуацију у играчком кадру, те се у наставку сезоне борити за прво мјесто – оптимиста је Миловић.

Сматра да су уз Леотар још три кандидата за са­м врх табеле.

- Све су то бивши премијерлигаши: Рудар Приједор, Радник и Лакташи, и чини ми се да ће нова сезона у Првој лиги Републике Српске бити веома интересантна. Могуће је да се још неко укључи у битку за висок пласман и готово сам сигуран да међу ове четири екипе треба тражити новог премијерлигаша – додао је Ћурић.

Од новајлије, искусног офанзивног везног фудбалера Луке Бегића који је посљедње двије сезоне играо у премијерлигашу Посушју, очекује се много.

- И поред силних одлазака у Леотару је остало доста играча који имају премијерлигашко друштво и вјерујем да можемо много. Брзо сам се аклиматизовао на нову средину, гдје сам добро примљен и сада је на мени да се одужим добрим играма - истакао је Бегић.

БСК

Фудбалери Леотара на премијери ће у суботу од 17.30 часова гостовати код повратника у прволигашко друштво, бањалучког БСК-а.

- Увијек су први званични сусрети у сезони неизвјесни, поготово што играмо против екипе која се вратила у виши ранг. Ипак, вјерујем у своје играче и очекујем да се са добрим резултатом вратимо из Бањалуке - нагласио је шеф стручног штаба Леотара Олег Ћурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана